Fețele necunoscute ale lui Cezar Petrescu, dezvăluite la Frontignan, Franța

mai 14th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 mai 2016, cu începere de la ora 16:00, în Sala Izzo, la Frontignan La Peyrade, Franța, va avea loc vernisajul  expoziției de grafică de Cezar Petrescu, curatoriată de Andreea Tacu. Muzeul Național al Literaturii Române Iași va prezenta expoziția de grafică „Fețele necunoscute ale lui Cezar Petrescu” în cadrul întâlnirilor franco-române de la Frontignan, Franța. În cadrul evenimentului va avea loc și prezentarea ultimului roman al lui Cezar Petrescu apărut în franceză, ”L’Avenue de la Victoire”, la Editura Non Lieu, în prezența traducătorului Jean-Louis Courriol. Două eleve vor lectura în limbile franceză și română extrase din poveștile lui Ion Creangă.

Prezența MNLR Iași în cadrul celei de a XXI-a ediție a întâlnirilor franco-române din Frontignan, Franța, a fost posibilă datorită susținerii Asociației „Dacia Méditerranée” și a Memorialului Ipotești.

Muzeul Național al Literaturii Romane Iasi deține un important fond Cezar Petrescu care include fotografii, corespondență, manuscrise, documente, acte, obiecte personale, ediții ale operei scriitorului, precum și un număr de aproximativ 200 portrete grafice, talentul de grafician al lui Cezar Petrescu fiind unul mai puțin cunoscut. Desenele din expoziția prezentată în Franța au ca surse de inspirație apropiați ai scriitorului, colaboratori din redacțiile publicațiilor conduse de acesta („România” și „Gândirea”) și personalități politice ale vremii.

Mai multe detalii se află pe pagină de Facebook a MNLR Iași.

Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro