Expoziția premiată la London Fashion Week, ”FOUND.LOST.FOUND”, ajunge în România

mai 9th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 11 mai 2016, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc prima vizionare a expoziției de bijuterie contemporană și proiecții multimedia „Found.Lost.Found”.  Expoziția a fost prezentată pentru prima dată la International Fashion Showcase 2016, secţiune din cadrul London Fashion Week coordonată de British Council şi British Fashion Council.

Dedicată pentru prima oară exclusiv bijuteriei de autor, expoziția a fost inspirată de formele şi simbolismul podoabelor dacice şi prezentată sub forma unei instalaţii interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean şi Otilia Mihalcea, și de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion. Expoziţia „Found.Lost.Found”, curatoriată de designerul David Sandu, a fost organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra și cu sprijinul UniCredit România, Atlassib si Simplu MakerShop.

În cadrul premiilor „Emerging Talent Awards”, acordate celor mai talentaţi tineri designeri şi curatori din lume, din cei peste 80 de designeri intraţi în concurs, Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval (ovaloval.com), a obţinut Premiul pentru design de accesorii – o reuşită remarcabilă pentru designul românesc de bijuterie. Expoziția i-a impresionat atât de mult pe membrii juriului încât au inventat un premiu nou la ediţia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase și care va fi menținut în edițiile viitoare.

Accesul se face pe baza de RSVP la adresa contact@assamblage.org

icr.ro/pagini/expozitia-premiata-la-london-fashion-week-foundlostfound-ajunge-in-romania

Număr de vizualizări :588


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro