Discuție și lectură de poezie susținută de scriitorul Andriy Lyubka (Ucraina), la Conceptual Lab

mai 12th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 18 mai 2016, începând cu ora 19.00, Conceptual Lab va găzdui întâlnirea cu unul dintre cei mai apreciați tineri scriitori din Ucraina, Andriy Lyubka, aflat în prezent într-o rezidență de creație în România. Se va discuta despre romanul la care Andriy lucrează în acest moment și vom afla de ce a ales orașul Constanța ca sursă principală de inspirație. Vom afla de asemenea mai multe despre literatura ucraineană contemporană, despre importanța traducerilor și despre conexiunile între scriitorii români și ucrainieni. Discuția se va desfășura în limba engleză. Moderatoarea evenimentului, poeta Miruna Vlada va citi o selecție din poemele autorului în limba română.

Andriy Lyubka (n. 1987) este poet, traducător și eseist ucrainean. A absolvit școala militară Mukachevo și secția de filologie ucraineană la Universitatea Națională Uzhgorod. A urmat studii balcanice la Universitatea din Varșovia. Autorul a trei volume de poezie: Opt luni de schizofrenie (2007), Terorism (2009) și 40 de dolari și bacșiș (2012) și al volumului de proză scurtă Killer (2012). Tot în 2012, a lansat un album alături de Dj Dimka Special-K. Câștigător al premiilor „Debut” (2007) și „Kyiv Laurels” (2011), a beneficiat de mai multe rezidențe în Polonia, Letonia și Austria. A fost curatorul a trei festivaluri literare internaționale. În prezent deține bursa Pontica Magna oferită de New Europe College în România.

Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Poezie București, Ediția a VII-a (18-22 mai 2016) (www.fipb.ro).

Locuri limitate. Participarea la eveniment se face numai pe bază de rezervare la adresele miruna.vlada@aiccromania.org sau contact@mixofideas.ro.

Conceptual Lab (www.mixofideas.ro) este un proiect al Asociației Identitate Culturală Contemporană (AICC) și găzduiește regulat evenimente cu tematici variate, în care invitații explorează, într-un cadru relaxat, universul cultural al lumii contemporane, în toată complexitatea și diversitatea sa.

Număr de vizualizări :902


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro