Conferința Științifică Internațională: ”Istoricul și Istoria: Alexandru V. Boldur – 130 de ani de la naștere, Leonid Boicu – 85 de ani de la naștere”

mai 31st, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 2 iunie 2016,  ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” – Filiala Iași a Academiei Române, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Centrul de Cultură și Istorie Militară al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea de Stat din Moldova şi Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, organizează Conferința Științifică Internațională cu genericul ”Istoricul și Istoria: Alexandru V. Boldur – 130 de ani de la naștere, Leonid Boicu – 85 de ani de la naștere”. Manifestarea este dedicată operei și activității celor doi istorici români de origine basarabeană: Alexandru V. Boldur – profesor universitar, director al Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” – Filiala Iași a Academiei Române, Leonid Boicu, cercetător științific, șef al Sectorului de Istorie Universală din cadrul  Institutului de Istorie  „A.D. Xenopol” – Filiala Iași a Academiei Române.

Lucrările Conferinței se vor deschide pe data de 2 iunie a.c., între orele 09.00-10.00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, unde vor rosti mesaje de salut acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, acad. Victor Spinei, vicepreședinte al   Academiei Române şi acad. Valeriu Matei, directorul ICR „Mihai Eminescu”.

În a doua parte a zilei se vor desfășura lucrările pe secțiuni în Complexul muzeal din Butuceni (Orhei).

Număr de vizualizări :546


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro