Colocviile Revistei „Transilvania” și Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă”, la Sibiu

mai 26th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 26-28 mai 2016, revistele Transilvania și Zona nouă organizează, în cadrul proiectului ”Sibiu Capitală Universitară Europeană ”al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, două evenimente literare devenite deja tradiționale: ”Colocviile Revistei Transilvania”, respectiv ”Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă”. Ca în fiecare an, cele două evenimente aduc la Sibiu personalități literare românești și europene de prim rang, din toate generațiile creatoare active. Vreme de trei zile, Sibiul va redeveni acel oraș al poeților care a fost dintotdeauna – vor avea loc, la Universitate, în librării și în spații neconvenționale, lecturi de poezie, mese rotunde, conferințe, proiecții de film, întâlniri ale scriitorilor cu studenții.

Colocviile și Festivalul vor avea deschiderea comună joi, 26 mai, de la ora 19, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (str. Lucian Blaga 2A). Pe lângă lecturile de poezie ale invitaților, în cadrul deschiderii va avea loc proiecția filmului de scurt-metraj A Kivégzés / Execuția al regizoarei și poetei maghiare Petra Szöcs, invitată a Festivalului Internațional Studențesc Zona nouă. Scurt-metrajul ei a fost selectat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, ediția 2014.

Colocviile Revistei Transilvania și Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă sunt evenimente culturale finanțate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Număr de vizualizări :929


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro