3 proiecte, incluse în ”Romanian Design Week” şi ”Bucharest Biennale 7”

mai 23rd, 2016 | By | Category: Postcard

În mai şi iunie, la Galateca şi  NeoGalateca, se derulează trei proiecte  incluse în ”Romanian Design Week” (20 mai – 5 iunie 2016) și ”Bucharest Biennale 7” (26 mai – 30 iunie 2016): TILT. An Oblique view from Elsewhere, Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees şi Regatul din hârtie, al doua expoziţie BLACK CUBE Concept.

ROMANIAN DESIGN WEEK

– TILT. An Oblique view from Elsewhere de Richard Scott

– Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees ( InPSYme, coordonată de prof. Univ. Ioana Sanda Avram (Secţia Modă) şi Decantări, organizată de prof. Univ. Dr. Dorina Horatau (Secţia Textile).

BUCHAREST BIENNALE 7

– TILT. An Oblique view from Elsewhere de Richard Scott

– Regatul din hârtie de Sergiu Chihaia

BLACK CUBE Concept @Galateca

– Regatul din hârtie de Sergiu Chihaia/24 mai – 11 iunie/ Deschidere marţi, ora 19:00

TILT de Richard Scott este o meta-expoziţie care investighează natura formelor şi structurilor ce dau contur existenţei noastre. Lucrările experimentează perspectiva şi reflecţiile care induc în eroare şi parcurg noţiunea de singularitate versus reprezentativitate.

“REGATUL DIN HÂRTIE” este al doilea proiect Black Cube Concept, o platformă de expunere inedită, concepută pentru a pune în valoare opera artiştilor, a experimenta şi a schimba dialogul acesteia cu privitorul. Marti, 24 mai al artistului vizual Sergiu Chihaia în “REGATUL DIN HÂRTIE”. După călătoria veneţiană de la începutul acestui an, în cadrul proiectului “Venetian mores”, delicatele construcţii din papier – maché, continuă povestea într-o nouă viziune la Galateca.

Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees este programul iniţiat de galeria Galateca şi care marchează colaborarea cu Universitatea Naţională de Arte, departamentele de Modă şi Textile. Cele două proiecte, selectate şi în Romanian design Week sunt: InPSYme 2.0, coordonată de prof. Univ. Ioana Sanda Avram (Secţia Modă) şi Decantări, organizată de prof. Univ. Dr. Dorina Horatau (Secţia Textile).

În premieră NeoGalateca pop-up store se regăseşte şi în sediul central, in Giftshop Romanian Design Week, cu o serie de colecţii capsulă de art prints & T-shirts, inspirate din manifestările găzduite la Galateca. Printre ele vizitatorii vor descoperi si cea mai nouă serie “centenART DADA”, de printuri de artă (create de Mihai Zgondoiu) şi tricouri (designerul Sergiu Chihaia şi artistul vizual Mihai Zgondoiu), inspirată de expoziţia “DADA BRÂNCUŞI”, desfăşurată în acest an la Galateca, în contextul celebrării a 100 de ani de DADA-ism, dar şi alte deja binecunoscute colectii.

GALERIA GALATECA

STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4,

SECTOR 1 BUCURESTI

T: 037.62.03.178/galerie@galateca.ro / www.galateca.ro

Program: Ma-Vi 12:00 20:00; Du si L închis

Număr de vizualizări :618


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro