„Clubul de jazz și blues la ICR”, la a VII-a ediție

mai 30th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 19.00, muzica de calitate ocupă sala ICR (Aleea Alexandru 38, Bucuresti). RAREȘ TOTU 50/35 – featuring Dean Bowman (USA) va susține concertul blues-rock acompaniat de formația Midnight Sun, în componență având pe Paul Baciu – bass, Hanes Radu – tobe și Cosmin Farcaș – claviaturi. Ciclul seratelor „Clubului de jazz şi blues ICR”, ajuns la a  șaptea ediție, va fi precedat de o conferință susținută de Mike Godoroja, cu tema MAGIA BLUESULUI ELECTRIC, expunerea fiind sugestiv ilustrată audiovideo.

Rareş Totu, născut în 1965 la Cluj-Napoca, debutează în 1980  la 15 ani, devenind în scurt timp un obişnuit al festivalurilor de blues şi jazz din ţară şi din Europa. Chitarist, vocalist, claviaturist, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice și al echipamentelor de scena (în special al amplificatoarelor și efectelor de chitară), compozitor, inginer de sunet cu experiență dobândită în afara țării, este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992).

În acest spectacol va cânta alături de Dean Bowman – vocal, Paul Baciu – bass, Hanes Radu – tobe și Cosmin Farcas – claviaturi .

Dean Bowman, colaborator al lui Charlie Hunter și John Scoffield, a fost membru fondator al legendarului grup newyorkez Screaming Headless Torsos, alături de care a activat mai bine de 10 ani.

Paul Baciu a cântat impreuna cu Rareș Totu în grupul Midnight Express, ulterior devenind  Blues X-perience. A cântat  alături de Narcisa Suciu, Tavi Colen sau Damian Drăghici. A făcut parte din formția de muzică rock Sarmalele Reci.

Hanes Radu a făcut, de asemenea, parte din Rareș Totu Blues Xperience până în 2008, când a pus bazele grupului Publika. După separarea de acesta se întoarce la Rareș, Paul și Cosmin.

Cosmin Farcaș a cântat în grupul Marfar înainte de Blues Xperience, acum derulând proiectul propriu numit Fried Friend.

Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile.

www.youtube.com/watch?v=0TZJHO4OPz0

www.youtube.com/watch?v=6Wj5JxS-QVU

www.facebook.com/Rares-Totus-Midnight

Pentru detalii icr.ro/pagini/clubul-de-jazz-si-blues-la-icr-la-a-vii-a-editie-cu-muzica-de-nivel-european

Număr de vizualizări :912


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro