”Muzicalitatea matematică a poeziei”, la Biblioteca Națională a României

mai 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 10 mai 2016, ora 17:00, în sala Mircea Vulcănescu a Bibliotecii Naționale a României (Bd.Unirii nr. 22, sector 3), Biblioteca Națională a României, în parteneriat cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, organizează un nou eveniment literar:  ”Muzicalitatea matematică a poeziei”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului coordonat de prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu de la Facultatea de Matematică și Informatică și lect. univ. dr. Dușița Ristin de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti și este a treia întâlnire din Seria de întâlniri poetico-matematice Poezie și Adevăr.

Prezintă: prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu, prof. univ. dr. Liviu P. Dinu și prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu.

Printre participanți se numără profesori, cercetători, studenți, elevi și alți iubitori de poezie de diferite profesii și vârste. Evenimentul se va încheia cu o lectură poetică.

Primele două întâlniri au avut loc în luna martie, de Ziua Internaționale a Poeziei, când au fost prezentate patru volume de poezie multilingve semnate de prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu și în luna aprilie, un eveniment în Anul Shakespeare, Arta shakespeareană a cuvântului. Sonetele.

Proiectul Poezie și Adevăr își propune cultivarea interesului și gustului pentru poezie, ilustrarea valențelor educative și creative pe care le au, deopotrivă, poezia și matematica.

Număr de vizualizări :1228


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro