Zilele Shakespeare și Cervantes, la Radio România Cultural

apr. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 16 – 24 aprilie 2016, Radio România Cultural îi celebrează pe William Shakespeare și pe Miguel de Cervantes la 400 de ani de la trecerea lor în eternitate. Se vor difuza o serie de reportaje, interviuri și portrete dedicate operelor și personalității celor două mari spirite ale literaturii universale. Pe parcursul săptămânii, în emisiunile de actualitate ale postului, veți asculta interviuri cu Stanley Wells, unul dintre cei mai importanți cercetători ai lui William Shakespeare sau cu Michael Dobson – președintele Institutului Shakespeare de la Universitatea din Birmingham. Un alt punct important va fi interviul cu Ion Caramitru, ambasadorul Shakespeare în România.

Aflați ce se învață despre Shakespeare și Cervantes în școlile din România, care au fost și sunt influențele celor doi creatori asupra vieții culturale din țara noastră, care este relevanța operelor lor în 2016, care sunt controversele legate de identitatea lor și cât valorează în 2016 brand-urile celor doi scriitori universali.

Totodată, pe lista propunerilor RRC on air şi online sunt spectacolele de teatru radiofonic: Hamlet, Iulius Cezar, Richard al III-lea, Antoniu și Cleopatra, Macbeth, Henric al V-lea, cu distribuții de aur.

În fiecare zi veți asculta opere și operete pe librete după texte de Shakespeare şi Cervantes sau povești muzicale spuse de Sting, Egberto Gismonti sau… Shakespeares Sister!

Ascultați Radio România Cultural în săptămâna 16 – 24 aprilie și intrați în lumea marelui Will și a creatorului lui Don Quijote. Detalii, pe www.radioromaniacultural.ro

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro