Workshop al Programului Național Cantus Mundi, la Brașov

apr. 11th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 8-10 aprilie 2016, o echipă Cantus Mundi a susținut la Brașov workshop-ul dedicat Dirijatului Coral. Au participat: “Madrigalistele” Angelica Alexandru și Teodora Jaworski, dirijorul Cezar Verlan, Eveline Păuna – Consilier Artistic și pentru relația cu Media și Mădălin Guruianu, Directorul Programului Național “Cantus Mundi”.

Workshop-ul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și know-how-ul pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, cursurile oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral – toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin.

În sala de festivități a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, peste 30 de dirijori și viitori dirijori au primit îndrumare de la reprezentanții Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Diploma oferită fiecăruia dintre aceștia la sfârșitul workshop-ului este nu numai un act folositor pentru profesie, ci și o amintire prețioasă.

Echipa Cantus Mundi a ajuns și la Șugaș Băi, unde a ascultat Corul Campanella din Sfântu Gheorghe, dirijor Gellert Löfi.Vizita de lucru a continuat în Sfântu Gheorghe, unde doamna profesoară Valadi Eniko a împărtășit reprezentanților Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” din experiența dumneaei alături de copiii cu sindrom Down.

Platforma Cantus Mundi poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, lecții video și audiopartituri, cât și de accesul la o zonă de socializare și promovare a mișcării corale românești.

Număr de vizualizări :972


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro