Seara legendelor: Smokie și Pasărea Colibri, în concert, la Timișoara

apr. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 mai 2016, de la ora 20.00, în sala Filarmonicii Banatul, cel mai sonor eveniment al primăverii aduce la Timișoara o trupă legendară: SMOKIE.

Avem o emoție puternică, un feeling special când cântăm în România, legate, cred eu, de energia publicului, de reacția lui la muzica noastră, de atmosfera extraordinară a tuturor concertelor noastre aici, iar prilejul de a cânta în orașul care a schimbat istoria contemporană a acestei țări, în care a renăscut libertatea, inclusiv libertatea de a asculta muzică rock, muzica Smokie, e o mare bucurie pentru noi”, declară chitaristul și compozitorul Mick McConnell.

Artiștii britanici promit un show de excepție, 100% live, în care fanii lor vor putea asculta hit-uri ce au scris istoria muzicii rock europene, dominând topuri încă din anii ’70, piese ca ”Living next door to Alice”, “Mexican girl”, “I’ll meet you at midnight” sau “Oh, Carol”, dar și melodii de pe cel mai recent material discografic al formației, albumul “Take a Minute”, ce înregistrează un mare succes în întreaga lume.

Suntem adesea întrebați  dacă nu ne plictisim să cântăm mereu, de atâtea ori, aceste melodii. Răspunsul este categoric nu, pentru că de fiecare dată  urcăm pe scenă într-o țară diferită, un oraș diferit de cele  dinainte, în fața unei audiențe diferite, iar reacția publicului, emoția lui este unică, la fel și emoția noastră. Este fantastic să cânți și să-i faci pe oameni fericiți”, susține solistul vocal al trupei, Mike Craft.

Legenda Smokie s-a născut în anii ’60, la gimnaziul St. Bede’s din Heaton, Anglia, iar primul nume al formației a fost The Yen. Din prima formație, doar basistul Terry Uttley mai cântă astăzi în formula actuală, însă din Bradfordul districtului Yorkshire, Smokie a reușit să cucerească lumea, având milioane de fani pe mapamond și este astăzi una dintre cele mai longevive și celebre trupe britanice. Succesul colosal al formației a început în 1975 graţie celui de-al doilea album al său, „Changing All the Time”. Printre șlagărele trupei britanice se regăsesc piesele „If You Think You Know How to Love Me”, „Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me” și „Lay Back in the Arms of Someone”

La Timișoara, în deschiderea concertului din sala Capitol, Smokie are ca ”guest star” una dintre cele mai valoroase trupe românești: Pasărea Colibri. Biletele pentru eveniment au, în funcție de loc, prețuri între 100 și 400 de lei și s-au pus în vânzare la agențiile Filarmonicii, Operei, Teatrului Național din Timișoara și online în rețeaua Eventim.

Număr de vizualizări :705


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro