Recitaluri excepționale în România cu concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, și pianista Cătălina Butcaru

apr. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 2-4 mai 2016, concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, care cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 și Cătălina Butcaru, pianistă cu o frumoasă carieră internațională, care a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, vor susține, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare în România. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Programul recitalurilor:

– 2 mai 2016, la Ateneul Român din București

–  3 mai 2016, la Sala Thalia din Sibiu

– 4 mai 2016, la Filarmonica Banatul din Timișoara

Toate recitalurile încep la ora 19.00 și se vor desfășura sub patronajul Excelenței Sale, Ambasadorul  Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

‘’Este o bucurie şi o dorinţă pe care o avem de mai mulţi ani, să prezentăm publicului din România acest program. Este unul foarte atrăgător, complex, cu piese de mare virtuozitate, cum ar fi Rapsodia Tzigane de  Ravel, dar în acelaşi timp plin de  expresivitate ca sonata lui Richard Strauss, miniaturile de Dvorak şi cunoscuta Sonată de Beethoven, intitulată şi Sonata Primăverii. Volkhard Steude este un violinist excepțional și comunicăm foarte bine. Pentru mine este foarte important să cânt în România, aici îmi regăsesc rădăcinile și sper să fie o experiență minunată atât pentru noi, muzicienii, cât mai ales pentru public.’’ (Cătălina Butcaru)

Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de cameră, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei. Din anul 2000 este concertmaestrul Filarmonicii din Viena.

Ca solist, împreună cu Filarmonica din Viena, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Turneele sale în Europa și Japonia, dar și impresionanta discografie, coturează cariera unui mare muzician care se prezintă acum și publicului din România.

Cătălina Butcaru, pianista născută la Constanța și stabilită la Viena, a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist. Pianista reunește in palmaresul său numeroase premii la competiții naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Concursul Steinway înViena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra și doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanică. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă. Cu aceastăocazie, renumitul critic muzical D.C.F. Wright a scris in cronicasa: „…This is a must have disc. It is the best piano playing I have heard for many years… ”Din anul 2000, CătălinaButcaru are o bogatăactivitateconcertisticăîn Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg,Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şiRomânia.

PROGRAM:

L.van Beethoven: Sonata pentru vioară și pian nr.5 op.24 in fa major  ” Sonata primăverii”
A. Dvorak: 4 piese romantice op.75

R.Strauss: Sonata pentru vioară și pian op.18
M. Ravel: Tzigane Rhapsodie

Turneu susținut de Erste Group Bank.

Organizatori: Filarmonica‘’George Enescu’’ din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, FilarmonicaBanatulTimişoara.

Cu sprijinul AmbasadeiAustriei la Bucureștiși al Societății Austro-Română.

Sponsori: B3Globalcon,  SCSorena SA, SC Vadeco  SA, SC Canal Sea Service SRL.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio RomâniaMuzical, Hotnews, RomâniaLiberă, Revista 22, Revista CARIERE, Șapte Seri, Epoch Times Romania, Romania Pozitivă , AgentiadeCarte.ro.


Număr de vizualizări :1257


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro