Promoție la Adenium: „Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei”

apr. 11th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 11-17 aprilie 2016, ediția specială, cu autograf, a volumul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, autor Mihai Vacariu, este disponibilă pe site-ul Adenium cu o reducere de 30%.

Mihai Vacariu: „Acest eseu este o narațiune despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea.”

Sorin Lavric, în „România literară”: Făcându-şi o obsesie din Tarkovski, Mihai Vacariu, născut în 1967, i-a resimţit filmele ca pe o soluţie de salvare în timpul comunismului. E vorba de clasica evaziune în spirit pe care arta ţi-o îngăduie într-un mediu în care putinţa evadării nu mai există. Vacariu trăia filmele tarkovskiene ca pe o cale de transfigurare propriu-zisă, şi chiar dacă în final nu a ajuns la treapta religioasă (asta presupunând credinţa în nemurire), totuşi adâncimea emoţiei pe care a încercat-o nu i-a fost egalată de nici o altă experienţă lumească.”

Ana Ionesei, în revista de cultură contemporană TIMPUL: „Meritul amplului eseu semnat de Mihai Vacariu rezidă atât în surprinderea elementelor-cheie pentru înţelegerea și trăirea filmelor lui Tarkovski, cât și în specificarea diferenţei dintre rolul și receptarea lor în perioada opresiunii comuniste, respectiv în cadrul democratic actual.”

Pentru a putea comanda de pe site-ul Adenium va trebui să vă creați un cont și apoi să puneți în coșul virtual cărțile care vă interesează. Alegeți modalitatea de livrare (prin curier sau prin Poșta Română) și finalizați comanda.

Promoția este valabilă doar în perioada menționată și doar pentru volumul de Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, comandat de pe site-ul Adenium.

Vă amintim că în perioada Postului Paștelui toate cărțile din colecția Christia, pot fi comandate la jumătate de preț pe www.adenium.ro

Număr de vizualizări :900


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro