Dublu eveniment la Iași pentru Arthur Suciu și romanul „În gaură”, apărut la Adenium

apr. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 22 aprilie 2016, Arthur Suciu a primit premiul pentru debut în proză al revistei „Convorbiri Literare”. Sâmbătă, 23 aprilie, a avut loc lansarea la Iași a volumului „În gaură”.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, a avut loc lansarea la Iași a volumului „În gaură”, pentru care Arthur Suciu a obținut premiul pentru debut în proză al revistei „Convorbiri Literare”, cu doar o zi înainte.  La eveniment au participat Arthur Suciu, Daniel Șandru, Ionuț Bârliba și Gabriel Cheșcu.

Arthur Suciu, despre premiul pentru debut în proză: „Nu m-am așteptat să primesc un premiu, căci am scris un text foarte personal și destul de dur. Am fost însă fericit și onorat că o revistă atât de importantă, cum este Convorbiri literare, a considerat că romanul meu merită să fie premiat. Îi asigur pe toți cei care au încredere în mine, ca scriitor, că acesta este doar începutul.

Despre evenimentul de lansare a volumului, Arthur Suciu a declarat: „Am trăit în Iași anii studenției și sunt foarte legat de acest oraș. Am fost deci foarte bucuros să lansez romanul, împreună cu Adenium, la Atelierul de Bere din Iași. Mulțumesc editurii, care a organizat lansarea ireproșabil, ca și celor care au venit să mai stăm de vorbă la o bere.”

Arthur Suciu (n. 1974) este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne IV, Paris. Cărțile de factură literară – „Contribuții la apocalipsă” (2008) și „Fericirea în vid” (2012) – au, ca și romanul „În gaură”, un pronunțat caracter existențial. Pe lângă lucrarea teoretică „Discursul autonom” (2013), Arthur Suciu a mai publicat „Drumul către viața privată” (eseuri politice, 2009). A scris, de asemenea, editoriale și analize pentru „Ziarul Financiar”, „Cadran Politic”, blogurile „Adevărul” etc. și a realizat emisiunea „City Talk”, la Radio City FM.

Volumul „În gaură” a apărut la Adenium și este disponibil atât în format tipărit, cât și eBook.

Număr de vizualizări :1190


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro