Cursurile şi programele pentru adulți și adolescenți, în luna aprilie, la Centrul Național al Dansului

apr. 4th, 2016 | By | Category: Postcard

AgențiadeCarte.ro vă prezintă cursurile şi programele pentru adulți și adolescenți, în luna aprilie, la Centrul Național al Dansului.

STUDIOUL DE DANS CONTEMPORAN CNDB – program de formare şi educaţie artistică – continuă în luna aprilie cu următoarele propuneri:

Cursurile de dans contemporan pentru adulți și adolescenți (neprofesioniști)

Sub forma unor ateliere intensive concentrate pe perioada a 5 zile, fiecare atelier propune o tematică și o perspectivă diferită asupra dansului și mișcării.

În luna aprilie programul atelierelor este:

Mihaela Dancs – 4, 5, 6, 7, 8 aprilie – orele 19.00 – 21.00

„Improvizăm.

Ne aruncăm în dans fără să știm ce-i cu el, fără să știm cum arată, cum se simte, ce transmite, cum este perceput, ce înseamnă sau dacă înseamnă ceva. Îl descoperim și îl înțelegem în timp ce-l dansăm. În căutarea unor fizicalități noi, ne dinamităm tiparele de funcționare și mecanismele înrădăcinate de produs mișcare. ‹A nu ști› devine motor de căutare și instrument de lucru.”

Cristina Lilienfeld – 18, 19, 20, 21, 22 aprilie – orele 19.00 – 21.00

Surfing the Space

„Din fascinaţia pentru mişcarea energică, pentru exerciţiile care trezesc corpul la viață şi îl fac să se mişte fără inhibiţii, am creat un modul de cinci şedinţe a câte două ore în care explorăm impulsul care naşte şi hrăneşte mişcarea. Prin amestecul de exerciţii care cresc nivelul de energie în corp şi de metode de conştientizare corporală ajungem să ne bucurăm de mişcare într-un mod foarte complex; pe de o parte simţim bucuria avântului pe care îl regăsim în mişcare, iar pe de altă parte devenim cât mai conştienţi de tot ceea ce apare la nivel de senzaţie în corp, de tot ceea ce se construieşte în jurul nostru şi cu intenţia noastră.”

Prețul unui atelier este de 280 lei, se achită înainte de începerea atelierului. Prețul pentru o singură ședință este 60 de lei.

Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro

TOTUL PENTRU ENDORFINE – un format propus de Mihaela Dancs și adresat adulților și adolescenților – va avea loc în zilele de marți 5, 12, 19 și 26 aprilie, de la ora 19.30.

„Veniți cu chef, cu apă și încălțăminte comodă. Aceste întâlniri se adresează tuturor celor interesați de dans și mișcare.  În fiecare marți dansăm la CNDB! Ne angajăm în practici fizice mai mult sau mai puțin intense, ne mișcăm energetic, ne trezim simțurile, dăm cu emoțiile de pământ, alergăm, sărim, cădem, ne scuturăm, ne conectăm consistent la propriul corp, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Pentru tonus și transpirație, pentru valuri de senzații, pentru dans de dragul dansului și, bineințeles, pentru sisteme imunitare fericite!

Să ardem podeaua!”

Cele 90 de minute vor fi conduse de Paul Dunca, Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Momo Sanno, Andreea Novac, Răzvan Rotaru și Mihaela Dancs.

Prețul unei întâlniri este de 35 lei și se achită pe loc. Pachetul de 4 ședințe este 120 lei. Accesul și plata se fac cu o jumătate de oră înainte de începere. Nu e nevoie de înscriere prealabilă.

Clasele DROP IN: vii şi nu mai pleci, adresate adulților, dar și adolescenților, se întâmplă de două ori pe lună, sâmbăta, în intervalul orar 12.00 – 19.00.

5 ședințe susținute de 5 coregrafi (sau 4 cu 4 în cazul primei zile de sâmbătă din aprilie, după cum veți vedea), fiecare cu propriul concept despre mişcare.

În această lună, clasele DROP IN au loc sâmbătă 2 și 16 aprilie.

Pentru 2 aprilie, programul este următorul:

13.30 – 14.30 – Silvia Călin

15.00 – 16.00 – Cristina Lilienfeld

16.30 – 17.30 – Carmen Coțofană

18.00 – 19.00 – Andreea Belu

Pentru 16 aprilie, programul este următorul:

12.00 – 13.00 – Momo Sanno

13.30 – 14.30 – Cristina Lilienfeld

15.00 – 16.00 – Monica Vrăbiuță

16.30 – 17.30 – Catrinel Catană

18.00 – 19.00 – Andreea Belu

La DROP IN nu este nevoie de o înscriere prealabilă, trebuie doar să veniți cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei ore. Prețul unei ore este de 15 lei, iar pentru toată ziua este de 30 lei și se achită pe loc.

Detalii despre programele STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB găsiţi pe site-ul www.cndb.ro și pagina de facebook  www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti

Toate atelierele şi clasele au loc la sediul  din B-dul Mărăşeşti 80-82.

Eventualele întrebări pot fi adresate la cursuri@cndb.ro

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Onlinegallery, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front.

Număr de vizualizări :817


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro