Cosmin Haiaș, la Aiurart Contemporary Art Space

apr. 18th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 21 aprilie 2016, începând cu ora 19.00 și până seara tarziu, Aiurart (Lirei 21, Bucureşti) vă invită la vernisajul expoziției: Cosmin Haiaș – ”Unelte pentru un viitor mai bun / Tools for a better future”, curatoare: Olivia Nițiș.

Cosmin Haiaș

Unelte pentru un viitor mai bun

curatoare: Olivia Nițiș

21 aprilie – 28 mai 2016

Vernisaj: joi, 21 aprilie, ora 7pm-10pm.

Aiurart Contemporary Art Space | Lirei 21, București

Weekend-ul Galeriilor 23 – 24 aprilie, 12am. – 9pm.

Facebook events: VernisajWeekend-ul Galeriilor la Aiurart

”Cosmin Haiaș este un observator reactiv, imediat focusat asupra unei problematici socio-politice recente. În consecință expoziția reflectă o serie de micronarațiuni care alcătuiesc un discurs fracturat cu asumarea unei diversități similare practicii jocului de entertainment al jurnalului de stiri. Proiectul artistului este un soi de news feed alert, filtrat de gândirea selectivă și ironică, având miza de a da replici continue și directe fracțiunilor realității.

„Unelte pentru un viitor mai bun” propune o permanentă lectură a vieții sociale și politice printr-o grilă critică. Discursul post-socialist își face loc acolo unde artistul simte nevoia de a se angaja ironic prin decupaje permanente din fluența neîntreruptă a vieții socio-politice păstrând o direcție post-modernă, un neo-pop fidel esteticii contemporane a rețelelor de socializare, giff-urilor, gadget-ruilor și meme-urilor. Adesea lucrările își încorporează soclurile fiind gândite ca un corp sculptural nomad. Obiectul tehnologic mizează pe dinamica vizuală și pe ritmul alert regăsit în șirul infinit al postărilor pe pereții virtuali. Discursul propagandistic promite întotdeuna un viitor mai bun…….cu prețul prezentului. ”- Olivia Nițiș, curatoare

Cosmin Haiaș (n. 1968, Oradea) trăiește și lucrează în Timișoara. A absolvit Masterul în Politici Culturale Europene la Facultatea de Artă și Design, Universitatea De Vest, Timișoara, după ce în prealabil a absolvit la Facultatea de Artă din Timișoara secţia Pictură.

Număr de vizualizări :1093


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro