”Închideţi ochii, luaţi-vă de mână”, de Chris Bohjalian

apr. 20th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Editura RAO anunţă apariţia volumului ”Închideţi ochii, luaţi-vă de mână”, de Chris Bohjalian, cel mai recent roman al unui autor care a dobândit numeroase premii şi distincţii literare.

„Un roman de suspans cutremurător şi emoţionant… ambiţios şi tulburător.“- Bob Minzesheimer, USA Today

„O poveste  despre pierdere, rezistenţă şi transformare… de o  profundă intensitate.“- Karen Campbell, The Boston Globe

Emily Shepard este o adolescentă sărmană care trăieşte într-un iglu făcut din bucăţi de gheaţă şi saci de gunoi umpluţi cu frunze uscate. Cu câteva luni în urmă, părinţii i-au murit într-o catastrofă nucleară, care a avut loc la fabrica unde tatăl ei era supraveghetor. Se bănuieşte că bărbatul era beat, iar accidentul s-a produs din vina lui. Fiind fiica celui mai urât om din America, Emily simte că viaţa îi este în pericol şi se vede silită să fugă încotro vede cu ochii. După ce îşi găseşte adăpost în casa unui traficant de droguri, adolescenta îşi inventează o identitate nouă, inspirată de poeta ei favorită, Emily Dickinson. Ştie însă că trecutul o va ajunge din urmă, iar ea nu se poate ascunde la nesfârşit.

„Emoţionant şi înspăimântător… o carte care musteşte de poezie şi adevăr.“ – Jeanne Bogino, Library Journal

„Chris Bohjalian  este maestru în a descrie momentele mici – momentele inevitabile  de rutină – care anticipează o dramă… Atunci când dai şi ultima pagină a acestei cărţi, ajungi să îi savurezi realismul şi te întrebi dacă frământările care te macină vor dispărea vreodată.“ – Alice Short, the Los Angeles Times

Chris Bohjalian este autorul a 17 cărţi, dintre care trei au fost ecranizate, iar  zece au intrat pe lista de bestselleruri.  Traduse în peste 30 de limbi, au fost recompensate cu numeroase premii literare (Washington Post Best Book of the Year, St. Louis Post-Dispatch Best Book of the Year, Milwaukee Journal Sentinel Best Book of the Year, New York Times Bestseller, Indiebound Bestseller, Indiebound Indie Next Selection) şi s-au bucurat de cronici entuziaste.

Număr de vizualizări :1631


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro