”Geografia intimă a femeii”, de Natalie Angier

apr. 15th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecția Pas în doi, a apărut volumul ”Geografia intimă a femeii” de Natalie Angier. Traducător: Marian Stan.

Natalie Angier reuşeşte cu uşurinţă să transforme corpul feminin într-o sursă inepuizabilă de fascinaţie. Geografia intimă a femeii pune în lumină frumuseţea şi puterea interioară a arhetipului feminin, trecând prin teoria evoluţionistă, prin biologie, neurochimie şi prin diverse ipoteze ştiinţifice. Această carte este un ghid esenţial pentru cei care vor să afle orice: de la organe la orgasme, de la hormoni la histerectomii. Cu ajutorul clarităţii, al cunoştinţelor sale în domeniu şi al unei extraordinare exuberanțe de limbaj, autoarea demontează magistral miturile şi falsele informaţii care încă înconjoară corpul feminin, cea mai misterioasă capodoperă a evoluţiei. Geografia intimă a femeii se dovedeşte astfel a fi un tur de forţă spumos şi sigur pe sine, ce vădeşte o cunoaştere solidă a domeniului ştiinţific.

Cartea lui Angier, autoare laureată a Premiului Pulitzer, este o lectură extraordinar de incitantă. Aceasta va provoca intelectual atât femeile, cât şi partenerii acestora, care vor avea surpriza de a găsi în acest volum bine documentat aspecte încă nedescoperite ale femeii ce le stă alături.

*

„Natalie Angier are un dublu talent, rareori întâlnit: o veritabilă pasiune pentru ştiinţă, îngemănată cu flerul lingvistic al unui poet . . . Surprinzător şi fascinant.” – People, „Book of the Week”

„Cu o cantitate uriaşă de informaţii despre biologia funcţională a ambelor sexe, sceptică în legătură cu teoriile dominante despre rolul dominant al masculilor şi candiăa în legătură cu valoarea speculativă a propriilor sale ipoteze feministe, [Geografia…] este un adevărat punct de referinţă în domeniul relaţiilor dintre sexe la sfârşitul secolului XX.” – USA Today

„Angier scrie despre biologie cu o însufleţire lipsită de orice complexe.” – Chicago Tribune

„Un cufăr plin cu informaţii practice . . . şi care îşi atinge ţinta propusă de fiecare dată.” – Newsweek

„Tandră şi cu totul deosebită, fantezia strălucitoare şi plină de spirit a autoarei le va inspira pe femei să creadă în puterile lor.” – Boston Globe

Geografia intimă a femeii descâlceşte cu graţie şi furtunos deopotrivă foarte multe dintre aspectele acestei . . . ştiinţe a revistelor glossy, demonstrând că, de fapt, ştiinţa nu a ajuns la un consens în legătură cu diferenţele dintre sexe.” – Newsday

Natalie Angier s-a născut în New York, în 1958. Este scriitoare de non-ficţiune şi jurnalistă pentru New York Times. A studiat fizică şi engleză la Barnard College. În perioada 1980-1984, Angier a scris pe teme de biologie în Discover Magazine. De asemenea, a lucrat ca jurnalist pe teme ştiinţifice pentru Time Magazine. În 1990, şi-a început activitatea în cadrul New York Times, ca jurnalist specializat în subiecte ştiinţifice. În 1991 a câştigat Premiul Pulitzer pentru reportajele sale speciale. Între 2006 şi 2012 a predat la Universitatea Cornell.

Printre cărţile pe care le-a scris se numără: Natural Obsessions (1988), The Beauty of the Beastly (1995) , The Canon: a Whirligig Tour of the Beautiful Basics of Science (2007).

Număr de vizualizări :906


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro