“Noaptea Cărților Deschise”, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului

apr. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, începând cu ora 19.00, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise”.

Pe 23 aprilie se sărbătorește în lumea întreagă Ziua Mondială a Cărții. În România, Editura Litera organizează pentru al patrulea an consecutive Noaptea Cărților Deschise, cel mai important eveniment dedicat lecturii.

Anul acesta, toți iubitorii cărților sunt invitați să participe la o întâlnire specială, cu trei din cele șapte arte – literatura, teatrul și cinematografia!

10 000 de cărți-cadou, un spectacol de statui vivante, precum și o proiecție de film în aer liber

Cele 10 000 de cărți oferite în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale editurii Litera: Învierea de Lev Tolstoi, Educația sentimentală de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf,Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerețe de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields,Gențiane de Cella Serghi, Înălțimea sa, soția mea de Victoria Alexander,Îndrăgostită de soțul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Moștenirea Stonehenge de Sam Christer ș.a.
Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați: cărți Disney cu Winnie de Pluș, Doctorița Plușica, Regatul de Gheață etc., dar și povești românești precum Amintiri din copilarie de Ion Creangă sau Doi feți cu stea în frunte de Ioan Slavici ș.a.

Iubitori de carte și arte, vă așteptăm la Noaptea Cărților Deschise! Veniți să manifestăm pașnic pentru cultură, suntem din ce în ce mai mulți!

Mică statistică despre piața de carte

  • Un român cheltuie pentru cărți mai puțin de 5 euro într-un an, cel mai scăzut prag din Europa.
  • Piața de carte din România se ridică la 60 milioane de euro, în timp ce în Ungaria (țară de trei ori mai mică decât România) este de 200 de milioane de euro, iar în Germania de 7 miliarde de euro.
  • Un index al practicilor culturale (care reflectă participarea la o serie de activități din acest domeniu) situează pe primul loc Suedia (43%), apoi Danemarca (36%) și Olanda (34%).  România se află spre finele clasamentului  cu un procent de 7%.

Noaptea Cărților Deschise este un eveniment prin care dorim să atragem atenția asupra importanței cititului, mai ales în rândul tinerilor. Fiecare cititor câștigat este un pas către o repoziționare favorabilă a țării noastre pe harta culturală europeană.

Prietenii cărților de anul acesta de la Noaptea Carților Deschise sunt Idea::Bank și Secom România.

Facebook Eveniment
Facebook  Editura Litera
Instagram Editura Litera
Poze NCD 2015

Număr de vizualizări :1100


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro