StudentFest – 25 de ani de artă și cultură

mart. 16th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 19 – 28 mai 2016, la Timișoara, se va desfășura  StudentFest, cel mai mare festival studențesc de artă și cultură din România, organizat anual de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT). Festivalul oferă tinerilor artişti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta profesional, dar şi de a se promova. Astfel, dacă ești tânăr artist și cauți o rampă de lansare, te poți înscrie, până la 20 aprilie 2016, pentru a participa la StudentFest împreună cu creațiile tale. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

StudentFest are ca scop promovarea tinerilor artiști din sfere cât mai diverse. Astfel, cei care au idei și proiecte proprii în domeniul artă și cultură, pe care ar dori să le promoveze prin participarea la o secțiune a StudentFest, se pot înscrie până la data de 20 aprilie 2016 completând formularul de pe site-ul www.studentfest.ro, la secțiunea artiști. Prin cele 15 secțiuni din acest an, Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru, festivalul dorește să le ofere tinerilor talentați din cât mai multe domenii posibilitatea de a se face remarcați.

O caracteristică definitorie a StudentFest este faptul că festivalul este organizat exclusiv de tineri voluntari, interesați de susținerea și promovarea artei atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional. Având în vedere acest aspect, tinerii care doresc să facă parte din echipa de organizare a acestui proiect sunt invitați să se înscrie până la data de 1 aprilie, completând formularul de pe site-ul proiectului.

În 2016, StudentFest a ajuns la 25 de ani, o vârstă importantă pentru un festival de artă prin însăși valoarea temporală a acestui număr. De-a lungul edițiilor, calitatea festivalului a fost recunoscută atât de public, cât și de jurii prestigioase. Astfel, StudentFest este pentru al treilea an consecutiv Proiectul de voluntariat al anului în România în domeniul Artă și Cultură, premiu acordat în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor (pentru edițiile 2013, 2014 și 2015) și pentru al patrulea an la rând Cel mai bun Proiect de Tineret din județul Timiș, premiu acordat în cadrul Galei Proiectelor pentru Tineret Timiș (pentru edițiile 2012, 2013, 2014 și 2015). De asemenea, de-a lungul anilor StudentFest a câștigat premii și a obținut mai multe locuri pe podiumul domeniului Artă și Cultură și la bine-cunoscuta Gală a Societății Civile (locul I în 2005, locul  II în 2010 și locul III în 2011). Toate aceste premii sunt o garanție a succesului formatului festivalului, fiind un reper pentru artiștii ce ne trec pragul.

Începând cu anul 2015, un juriu internațional format din experți în artă, cultură, afaceri și în sectoarele politice oferă festivalurilor prestigioase din Europa certificarea de festival european EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe). StudentFest face parte dintre primele festivaluri europene care au obținut această recunoaștere, calitatea festivalului fiind apreciată la nivelul întregului continent.

Anul acesta va fi abordată o viziune bidirecțională, axată pe de o parte pe rolul artistului în societate ca element creator, în contextul în care lumea are nevoie de reînnoirea permanentă a unor astfel de valori, dar și pe simbolistica artei în societate ca element de înălțare culturală. Fiind vorba de ediția aniversară de 25 de ani, ne propunem valorificarea artei și a noțiunii de artist în timp și încurajăm pe această cale implicarea tinerilor în acest manifest cultural.

„Ediția aniversară cu numărul 25 își propune să aducă în atenția publicului timișorean și nu numai importanța omului în evoluția artei și culturii. Suntem tineri, entuziaști și dorim să avem un festival de excepție anul acesta, te invităm ca voluntar, ca artist sau pur și simplu ca om ce apreciază arta și cultura, să fii alături de noi la StudentFest 25!”, Mădălin PĂTRAȘCU, coordonator StudentFest 25.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul www.studentfest.ro sau pagina de Facebook www.facebook.com/studentfest.ro.

Înfiinţată la 27 martie 1990, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească din Universitatea de Vest din Timişoara, fiind cea mai reprezentativă organizaţie din UVT şi, în acelaşi timp, un punct de reper pentru toate ligile studențeşti din ţară.

OSUT este membră cu drepturi depline a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi adesea activă în Uniunea Europeană a Studenţilor (ESU). De asemenea, OSUT este membră a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret de pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, a Coaliției pentru Date Deschise şi înregistrată în Repertoarul ONG al Camerei Deputaţilor, fiind persoană juridică neguvernamentală.

Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale şi de a veghea asupra respectării drepturilor acestora.

Număr de vizualizări :1377


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro