Spectacolul de teatru-dans „Anais”, la ICR

mart. 3rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 8 martie 2016, de la ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” și Institutul Cultural Român organizează o reprezentație specială a spectacolului de teatru-dans „Anais”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza înscrierii prealabile la numărul de telefon 0743.263.446 sau la adresa de email contact@opereta.ro. Înscrierea devine validă în urma confirmării acesteia.

„Anais” este un portret caleidoscopic al feminității schițat din tușele fine ale ingredientelor sale: metafora poeziei, misterul muzicii, senzualitatea dansului. Firul epic sumar arată fragmentele destinului unei femei oarecare, imagini decupate din momente esențiale ale vieții ca un album de fotografii în mișcare. Copilăria, apariția dragostei, iubirea, trădarea, singurătatea, lupta, resemnarea sunt chipuri ale femeii de oricând și oriunde, lăsate a fi descoperite de către fiecare privitor în felul său, din combinația inefabilă a sunetului, mișcării și versului. Vers care, pentru o cât mai autentică expresie, aparține exclusiv poeziei feminine românești: Magda Isanos, Ileana Mălăncioiu, Violeta Zamfirescu, Florica Mitroi, Aurelia Batali, Nina Cassian, Mara Nicoară, Emenia Cera, Daniela Crăsnaru.

„Anais” – o poveste cu muzică, dans și poezie
8 martie 2016, ora 19:00, sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38)

Organizatori: Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, Muzeul Național al Literaturii Române, Institutul Cultural Român

Un spectacol de Ioana Macarie, după o idee de Ștefan Doniga
Coregrafia: Ioana Macarie
Scenariul: Ștefan Doniga

Distribuția:
Sufletul copil: Maria Elena Frăsinescu
Îngerul: Oana Rusu
Anais: Diana Năstase
El: Relu Dobrin
Demonul: Ștefan Doniga

Durata spectacolului: 55 de minute fără pauză

Număr de vizualizări :1303


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro