Spectacolul “Între două pastile”, la Point

mart. 14th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 19 martie 2016 și vineri, 25 martie 2016, între orele 20.00 – 22.00, la POINT (Str. General Eremia Grigorescu, nr.10) , va avea loc spectacolul “Între două pastile”. Concept & video design: Cinty Ionescu.

Premiera spectacolului are loc la POINT în cadrul Festivalului One World ​​Romania. În cadrul aceluiaşi festival, pe 21 martie 2016, va avea loc la MNAC Bucharest un eveniment-instalaţie cu elemente din spectacol.

Pornind de la experienţa creatoarei Cinty Ionescu cu depresia, dar şi ale multor alți oameni pe care aceasta i-a intervievat, „Între două pastile” este un spectacol de teatru multimedia care îmbină dramatizări ale unor poveşti adevărate, cu fragmente din interviuri, cu momente filmate şi trăite în spital şi cu elemente de realitate augmentată, folosită pentru prima dată într-un spectacol de teatru din România.

Actorii Letiția Vladescu şi Conrad Mericoffer interpretează şase pastile teatrale inspirate din mărturiile celor care au avut curajul şi generozitatea să împărtăşească experienţa lor. Poveştile, dramatizate de Maria Manolescu, sunt intercalate cu momente video ce redau experienţa video designerului Cinty Ionescu din timpul episodului ei depresiv, episod care a dus, de altfel, la naşterea acestui spectacol. Aceste momente sunt completate de un sound design manipulat în timp real de producătorul muzical Randomform.

Spectacolul “Între două pastile” abordează tematica depresiei dintr-o perspectivă performativă completată de tehnologii multimedia experimentale dezvoltate de Augmented Space Agency: capturi 3D, motion-tracking și interactivitate în timp real, transpuse în realitatea augmentată. Experimentul cuprinde și o instalație digitală, în cadrul evenimentului de deschidere a Festivalului One World ​​România (21 martie, MNAC), ce (re)prezintă o scenă alternativă a spectacolului, oferind o experiență imersivă și interactivă fiecărui spectator în parte.

concept & video design: Cinty Ionescu

distribuţia: Letiția Vlădescu și Conrad Mericoffer

dramatizare: Maria Manolescu

mişcare scenică: Andreea Duță

sound design: ​​​Randomform

3d content & realitate augmentată: Augmented Space Agency

light design: Diana Miroșu

costume: Sonia Constantinescu și Anca Miron

scenografie: Dan Adrian Ionescu

One World Romania, singurul Festival de Documentar si Drepturile Omului din România își va desfășura cea de-a noua ediție în perioada 21-27 martie 2016 la București. Selecția cuprinde 60 de filme documentare, din 39 de țări, de pe 5 continente, împărțite în mai multe secțiuni tematice. Timp de o săptămână, spectatorii se vor putea bucura de expoziții de fotografie, ateliere, dezbateri și aproximativ 70 de proiecții în următoarele locații: Cinema Eforie, Union, Elvira Popescu, Hollywood Multiplex, Centrul Ceh și Ambasada One World la cort din Parcul Colțea. Evenimentul de deschidere va avea loc luni, 21 martie la etajele 3 și 4 ale Muzeului Național de Artă Contemporană. Biletele și abonamentele sunt disponibile pe www.eventbook.ro

POINT se conturează ca un art hub dedicat manifestărilor cultural-artistice din Bucuresti. Temele vor varia în fiecare săptămână, dar vor include un line-up cultural care merge dincolo de eclectic, plecand de la piese de teatru, expozitii de arte vizuale, concerte de muzică si dans și proiecții cinematografice. Unicitatea clubului constă în capacitatea sa de a reuni o serie larga de discipline artistice intr-un singur loc si trebuie vazut ca un model de colaborare, de intersectie intre discipline si medii artistice, ca o voce comuna pentru scena culturala independenta. Ne dorim ca membrii nostri sa construiasca o comunitate puternica care sa ajute la formarea unei identitati complexe a acestui spatiu prin participarea artistilor, actorilor, regizorilor, curatorilor si a managerilor culturali in realizarea unor proiecte noi si dinamice.

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro