Ronald Mackay: ”A Scotsman Abroad”

mart. 15th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului- Ronald Mackay, “A Scotsman Abroad: A Book of Memoirs 1967–1969.”- Spicuiri din istoria Catedrei de Engleză a Universității București.

ISBN 978-606-760-045-2. Editat de C. George Sandulescu and Lidia Vianu.

Începând de prin anii ’60, Catedra de Engleză a avut două tipuri de profesori: profesori care erau de naționalitate română și profesori care erau trimiși din Anglia, pe baza unui acord cultural de schimb al cadrelor didactice, inițiat la sfârșitul anilor ’50.

“Vă punem acum la dispoziție una dintre cărțile de amintiri, scrisă de Ronald Mackay, un profesor scoțian care a predat fonetica la Universitatea București spre sfârșitul anilor ’60. Descrierile sunt pitorești, iar autorul dă dovadă de mare talent.

Vă recomandăm cu căldură să citiți această carte, care o să vă trezească multe amintiri. Perioda în care s–a aflat el în România a reprezentat începutul celor mai negri ani ai ocupației comuniste. “- C. George Sandulescu și Lidia Vianu

Ronald Mackay: A Scotsman Abroad, se lansează oficial vineri, 18 martie 2016, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/ronald-mackay-scotsman-abroad.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro.

Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română.

Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

Număr de vizualizări :1176


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro