Paul Popescu și Vasile Vasiescu – ”Semne și desemne”, la Târgu Jiu

mart. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 16 martie 2016, de la ora 18.00, la Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziției de sculptură, pictură și desen ”Semne și desemne”, care aduce laolaltă lucrări semnate de Paul Popescu și Vasile Vasiescu. Pierluigi Luise, din Italia, este curatorul acestei expoziții. Evenimentul se încadrează în programul ”2016 – Anul Brâncuși în Gorj”.


Sculptorul Paul Popescu a declarat că va expune două genuri diferite de abordare a volumului. ”O viziune pe care mi-a propus-o curatorul italian Pierluigi Luise și cu care eu am fost de acord. Sunt lucrările de belle epoque, pe care le-am avut expuse și în centrul orașului, și lucrări în piatră.

Expoziția, de fapt, are doi curatori, atât Pierluigi Luise cât și vasile Vasiescu, acesta din urmă expunând și pictură și desen”, a spus Popescu. Despre înscrierea acestui eveniment în programul derulat pe parcurdul întregului an, dedicat lui Brâncuși, Paul Popescu a declarat că ”la Brâncuși nu te poți raporta decât fiind atent la ce expui, este o foarte mare responsabilitate.”

Viziunea artistică volumetrică a lui Paul Popescu va fi întregită de lucrările de pictură și desen semnate de Vasile Vasiescu. Ludic, acesta a declarat că ”Sarcina mea a fost să mobilez pereții. Am auzit că nu a fost niciun artist din Gorj care să se înhame cu Paul la această expoziție și atunci am zis să aduc eu lucrări. Eu, pentru că îl cunosc bine pe Paul Popescu și îmi dau seama că este important, m-am atașat, nu în ideea de a ajunge și eu mare ci de a crea invidii, idiosincrazii prin urbe.

Lăsând gluma la o parte, dacă expun doi inși, trebuie să fie măcar prieteni, dacă nu sunt la fel de valoroși. În cazul nostru, noi suntem prieteni.”

Dorina CIOPLEA

Număr de vizualizări :1599


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro