Participanții atelierului „Civil Society Pitch”

mart. 7th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 21-27 martie 2016, se va desfășura Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile omului ”One World Romania”, singurul festival internațional dedicat filmului documentar și drepturilor omului din România.

După o săptămână grea în care au fost întoarse pe toate părțile zeci de candidaturi, tutorii One World Romania au realizat selecția finală a participanților la atelierul „Civil Society Pitch”. Selecția cuprinde 13 subiecte din domeniul drepturilor omului propuse de societatea civilă pentru a fi transformate în filme documentare, iar 17 cineaști cu experiență și extrem de motivați vor lucra cu activiștii în cadrul atelierului.

În perioada următoare tutorii: Ioana Avădani, director Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Mona Nicoară, regizor și producător vor lucra cu activiștii pentru drepturile omului la realizarea pitch-urilor. Matching-ul final cu cineaștii va avea loc într-un eveniment de două zile, în perioada 26-27 martie, la Centrul Ceh din București, în cadrul celei de-a 9-a ediții One World Romania.

Selecție societatea civilă:

Adi Dohotaru / “Dreptul la oraș”

Asociația ACCEPT / “Povești din comunitatea LGBT din România”

Asociația Expert Forum / “Alegerile și frauda electorală în România”

Asociația Heima / “Centrul pentru imigranți din Ardud, Satu Mare”

Centrul FILIA & Funky Citizens / “Persoane fără identitate”

Centrul Parteneriat pentru Egalitate-CPE / “Brutăria socială MamaPan”

Florin Bădiță / “Spirit de voluntar”

Fundația Cartea Călătoare / “Situația copiilor nevăzători neșcolarizați”

Grupul Informal de Acțiune Vulturilor / “Evacuările din Vulturilor 50”

Letea în UNESCO / “Satul Letea”

Miliția Spirituală / “Identități uitate: Romii musulmani din Dobrogea”

Samusocial din România / “Poveștile persoanelor adulte fără adăpost din București”

Societatea pentru Analize Feministe AnA / “Povești urbane despre (ne)reprezentare”

Selecție cineaști:

Alexandra Carastoian

Alina Manolache

Camelia Popa

Dorin Moldoveanu

Eugeniu Bocancea

Flavia Dima

Ileana Gabriela Szasz

Ira Merzlichin

Irina Malcea

Iulia Stoian

Mihai Bauman

Mihai Nanu

Mirona Radu

Ozana Nicolau

Pataki Farkas

Sabin Dorohoi

Tedy Necula

Invitatul special al atelierului One World Romania 2016 este Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia.

Mai multe detalii despre proiectele selectate puteți găsi aici: oneworld.ro/2016/l/ro/stiri/205/am-selectat-participantii-la-civil-society-pitch/ .

Acest atelier este realizat în colaborare cu Festivalul International de Film Watch Docs din Polonia și cu sprijinul programului Advocate Europe.

Număr de vizualizări :967


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro