Mircea Cărtărescu, Radu Jude și Radu Afrim, printre laureații Galei Premiilor Radio România Cultural

mart. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 21 martie 2016, la Teatrul Odeon, Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XVI-a, şi-a desemnat câştigătorii. A fost un spectacol în care lumea culturală a strălucit şi care s-a bucurat de prezenţa unor importante personalităţi ale lumii culturale şi artistice, jurnalişti, dar şi a unui public care a umplut sala până la refuz. Momentele muzicale au fost asigurate de Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Gala a fost prezentată de Maria Balabaş şi Radu Croitoru. AgențiadeCarte.ro a fost partener media al evenimentului.

Evenimentul a fost urmărit în direct de ascultătorii Radio România Cultural şi pe internet la www.radioromaniacultural.ro.

TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrarea pe data de 3 aprilie, ora 22.00.

Au fost acordate trei premii speciale:

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara.

Premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi.

Premiul ”In memoriam Iosif Sava” i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Știrbăț.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru P r o z ă  i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru F i l m  a revenit regizorului Radu Jude, pentru filmul Aferim!

Premiul pentru P o e z i e  i-a fost înmânat lui Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru T e a t r u  a  fost decernat Echipei proiectului Antisocial – o coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria A r t e  p l a s t i c e  a  fost obţinut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziţia Orașe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană

Premiul pentru M u z i c ă  i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles.

Premiul pentru E d u c a ţ i e  a fost obţinut de Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație.

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă  – Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

La secţiunea P r o i e c t e  c u l t u r a l e  şi  f e s t i v a l u r i  a  fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.

Eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)

Partener: Teatrul Odeon

Coproducator: TVR 2

Sponsori: Domeniile Ostrov, ApiLand, Gerovital, New Andrei Style.

Parteneri media: România liberă, Media Trust, Dacic Cool, Şapte Seri, Observator cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură,  AgențiadeCarte.ro

Număr de vizualizări :1210


One Comment to “Mircea Cărtărescu, Radu Jude și Radu Afrim, printre laureații Galei Premiilor Radio România Cultural”

  1. Petcu Irina spune:

    Felicitari tuturor castigatorilor ! Bravo !

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro