Mihai Ungureanu expune „Șapte”, la Atelier 030202

mart. 27th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 30 martie 2016, ora 19.00, la Atelier 030202 (Str. Sfânta Vineri nr. 11, București), va avea loc vernisajul expoziției „Șapte” a artistului Mihai Ungureanu. Curatoare: Simona Vilău. Coordonator Atelier 030202: Mihai Zgondoiu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

O expoziție personală nu necesită întotdeauna un titlu, mai ales atunci când formele, poveștile lucrărilor și dispoziția acestora în spațiu sunt explicite și nu caută o umbrelă comună pentru a fi puse împreună într-un context. Sculptorul Mihai Ungureanu este dedicat finisajelor precise, rigorii formale și unei corectitudini a muncii de atelier, într-un stil clasic, aproape romanțat, însă aceste trăsături nu îl feresc de “microbul” societății contemporane, al rețelelor de socializare sau al mediului digital de prelucrare a imaginii.

Influența lor în lucrări este evidentă, atât în ceea ce privește combinațiile de materiale vechi și noi, lucrate manual sau ready made, cât și în ceea ce privește felul în care rezolvă niște teme clasice auto-impuse. Obiectele sunt vivace, pline, formele armonioase și generoase descriu ființe pline de personalitate, cărora nu le lipsește umorul sau cadrul prin care își relevă o stare precisă sau o trăsătură definitorie. Mimul, Gânditorul, Gemenii, Săritorul, Sfiosul sau Somnorosul sunt personaje anonime surprinse în mijlocul unei acțiuni, care ne trimit către teme antice, misterioase, întâlnite în sculptură. Piesa centrală, personaj feminin ambiguu – Venus din Milo sau Albă-ca-Zăpada, închide într-un mod misterios septetul. Însă ele mai au ceva, elemente care le plasează în contemporaneitate, mici semne distinctive sau scurtcircuite ideatice create prin asocieri discrete de signalistică a zilelor noastre plasată peste sau în obiecte, ca o semnătură.

Mihai Ungureanu (n. 1976) a studiat la Departamentul de Sculptură din cadrul Universității de Arte din București, cu Darie Dup și Mircea Spătaru, absolvind studiile masterale în 2007. Personalitatea sa artistică este una discretă, dar constantă, artistul dedicându-se lucrului în atelier și cercetărilor personale. Participările sale în expoziții colective și în proiecte de scenografie și butaforie completează preocupările sale de laborator, pe care le-a prezentat în câteva apariții solo. Șapte este cea de-a patra sa expoziție personală, după debutul petrecut în 2007, la galeria Atelier 35 din București.

www.atelier030202.ro / www.atelier030202.blogspot.ro

Organizator: ATELIER 030202

Parteneri: Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt

Sponsor: Murfatlar România SA

Parteneri media: AgentiadeCarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, TV City, Cultura, ArtClue, Revista ARTA Modernism.ro

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro