Mihai Călin joacă într-un nou spectacol marca ARCUB – ”Schneider & Schuster”

mart. 30th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 3 aprilie 2016, de la ora 19:30, în premieră națională, actorii Mihai Călin și Richard Bovnoczki joacă împreună pe scena noului sediu ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, în piesa de teatru ”Schneider & Schuster”, regizată de Lucian Pavel.

Spectacolul Schneider & Schuster ilustrează într-un cadru tragic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi tineri evrei ce vor să înființeze în Polonia un teatru cu un repertoriu bazat pe spectacole cu teme sociale, de actualitate, neștiind că această mișcare îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare și ulterior către aventura vieții lor.

”E un spectacol care pendulează între comedie și tragedie și încercăm să rememorăm câteva moment ale secolului XX, într-un context istoric în care cred că este binevenit acest lucru. Nu vorbim doar de doi actori evrei în timpul Holocaustului, aceste lcururi sunt atinse oarecum, dar nu ne-am propus să ne adâncim în tragedia acelui moment. În istoria secolului XX sunt multe situații în care nu numai evreii s-au întâlnit cu momente dramatice. Genocid, jihad și alte nenorociri au existat nu doar secolul trecut. Se întâmplă și astăzi și de aceea subiectul piesei mi se pare de actualitate oricând. Este o meditație despre ce înseamnă actorul și teatrul. Noi nu putem să schimbăm oamenii sau lumea, ci doar să fim împreună cu publicul și să-i oferim câteva momente de plăcere și meditație. Noi jucăm cu foarte mult entuziasm și sper ca asta să se transmită publicului și publicul să plece cu starea aceasta de la spectacol, dar în același timp și cu o reflecție asupra a ceea ce este important în viață: prietenia, iubirea”, spune actorul Mihai Călin.

Piesa de teatru, regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, a fost scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și s-a jucat cu succes în numeroase teatre din Elveția, Germania sau Suedia. Costumele și decorurile piesei sunt realizate de scenograful Mihai Păcurar, iar mișcarea scenică poartă semnătura coregrafei Silvia Călin.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete ARCUB, aflată pe strada Lipscani, nr. 84-90. Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar pentru studenți, elevi și pensionari, prețul biletului este 25 de lei.

Detalii pe www.arcub.ro.

Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.

Număr de vizualizări :958


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro