Lansarea antologiei de autor „Zavera îngerilor” a lui Mihail Soare

mart. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 24 martie 2016, la Clubul socio-cultural Jean Louis Calderon din Capitală, a avut loc lansarea celui de-al șaptelea volum al scriitorului Mihail Soare. Este vorba de antologia „Zavera îngerilor”, cu subtitlul „trei mii și ceva de zile și nopți de poezie”, care cuprinde selecții din cele patru volume anterioare de gen ale autorului („Înger de prisos”, „Gâlceava mea cu Haydn sau despre Romanța pentru clopot la patru mâini”, „Eu, Nietzscheanul” și „Sfântul Cutare Poetul”), dar și un consistent calup de remarcabile versuri inedite. Cartea a apărut la Editura Betta din București, al cărei director este neobositul Nicolae Roșu. La evenimentul ocazionat de lansare au participat iubitori de literatură și o întreagă pleiadă de scriitori cunoscuți ai fenomenului literar contemporan.

Despre arta poetică a lui Mihail Soare au vorbit, aplicat și laudativ, scriitorii și criticii literari Geo Călugăru, Emil Lungeanu (cel care a scris despre acest autor în trei dintre cărțile sale), Florentin Popescu, Victor Gh. Stan, Aureliu Goci (care a semnat și prefața antologiei), Ion C. Ștefan, toți aceștia remarcând originalitatea, dezinvoltura, diversitatea stilistică, impresionanta erudiție de tip renascentist, elemente ce dau valoarea absolută, incontestabilă, a scriitorului. Emil Lungeanu spunea în cuvântul său că Mihail Soare a irumpt, efectiv, intrând cu forță și personalitate în literatură, uimind pe toată lumea, prin argumentele date de o poezie imposibil de încadrat în tiparele cunoscute și ultra-folosite, neapartenența la nici un curent sau școală literară fiind un element distinctiv, apreciind că antologia apărută este o carte importantă, remarcând și excepționala ținută grafică a volumului. Criticul Florentin Popescu, co-fondatorul revistei „Bucureștiul literar și artistic”, remarca faptul că grație acestei cărți, Editura Betta a intrat în rândul editurilor valoroase, atât prin valoarea intrinsecă a antologiei (una „împlinită, excelent structurată, consistentă, a unui autor original”), cât și prin formatul aparte și prezentarea grafică a cărții. Pe coperta patru a „Zaverei îngerilor” sunt reproduse fragmente din textele scriitorilor Eliza Roha (din volumul „Lecturi estivale”), Emil Lungeanu (din volumul „Literatura de gradul trei”), Lucian Gruia (din volumul „Ora lecturii”) și Mircea Micu despre condeierul în cauză.

În cadrul evenimentului de la Calderon s-a făcut și o prezentare de autor, aceiași vorbitori citați anterior pronunțându-se asupra operei lui Marian Dumitru, unanim apreciată. Din creațiile celor doi poeți au recitat actorii : Doina Ghițescu, Angela Băcescu, Ștefan Apostol.

Organizatori, sponsori și parteneri media : Primăria sectorului 2, Editura Betta, CENTROCOOP, www.bibliocarti.com

Număr de vizualizări :1278


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro