GUITARRA FANTASÍA – recital Maxim Belciug

mart. 8th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 12 martie 2016, de la ora 21.15, iubitorii de finețuri muzicale sunt invitați la Teatrul de Artă București, pentru un recital extraordinar susținut de Maxim Belciug, maestrul chitarei și al Încântărilor.

Trebuie să visezi. Nefericit cel ce nu visează – spunea Lorca – căci niciodată nu va vedea lumina.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare  partenerul, punctul de sublim nu i se oferă decât în ocaziile în care se regăsește singur cu chitara sa. Sunt momentele sale de sinceritate totală, când lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scenă, recitalurile sale oferă în schimb prilejul intimității cu o fantezie. Fantezia unui artist pentru trăirea muzicii. Un răgaz de visare și apoi lumea se poate întoarce la indiferența sa.

Evident, pentru cei ce vor să audă cum poate să încapă o lume într-o chitară, există o condiție: să fie în sală la concert.

Teatrul de Artă București. Str. Sfântul Ștefan nr.21, Sector 2, Bucureşti

Preţ bilet 31,5 lei/21 lei (studenți/elevi/pensionari)

Bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete și Eventim.ro

Rezervări: 0737.904.932 / rezervari@teatruldearta.ro

www.teatruldearta.ro

www.facebook.com/events/129028647487382/

Număr de vizualizări :1214


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro