Galeria Zorzini, la Târgul de Artă ”Fresh Paint 8”

mart. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 5-9 aprilie 2016, în Portul Tel Aviv – Yarid Hamizrach, cu sprijinul ICR Tel Aviv, Galeria Zorzini participă la Târgul Internațional de Artă Fresh Paint 8 cu proiectul Galeriei Zorzini „Full Contact Matter” – performance al artistului Szilard Gaspar.

Bilete și detalii: www.freshpaint.co.il/.

Program de vizitare:

  • Marți, 5 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Miercuri, 6 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Joi, 7 aprilie, 17:00 – 22:00
  • Vineri, 8 aprilie, 10:00 – 18:00
  • Sâmbătă, 9 aprilie, 10:00 – 21:00

Szilard Gaspar este un artist emergent, puternic și promițător, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, specializat în sculptură și performance; născut în 1991, artistul este de asemenea un pugilist profesionist de succes, reprezentând până acum România în mai multe competiții sportive internaționale.

Capacitățile sale specifice de pugilist îi permit lui Szilard Gaspar o abordare conceptuală specifică și extrem de precisă în realizarea de performance-uri, cu atât mai mult cu cât tema principală de cercetare a artistului este în acest moment, natura luptei dintre ființă și materie; astfel, talentul sportiv al lui Szilard Gaspar îi dublează acestuia efortul artistic, atât din perspectiva spectaculosului cât și a credibilității.” (http://www.modernism.ro/2015/02/09/performance-by-szilard-gaspar-zorzini-gallery-bucuresti/)

Adina Zorzini – n. 1982 – este critic de artă și curator; din 2005 până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate atât în presa scrisă locală cât și în cea internațională; în 2006 a absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Artă București; începând cu anul 2010, a inițiat și organizat seria de întâlniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la București propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesioniști a Târgului Internațional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.

Galeria Zorzini promovează și susține artiști din România și din alte țări, cu proiecte reprezentative pentru arta contemporană:www.zorzinigallery.com/

Târgul de Artă Fresh Paint este cel mai mare eveniment din Israel dedicat artei contemporane, organizat anual la Tel Aviv. În acest an, evenimentul are loc în Yarid Hamizrach, Tel Aviv Port. Participă 39 de galerii și proiecte de artă contemporană, 23 de proiecte și studiouri de design, 47 de tineri artiști grupați în secțiunea Artists’ Greenhouse, 5 proiecte video curatoriate de Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, precum și programe educaționale și sociale. Casa de licitații Sotheby’s va organiza o licitație pentru una dintre lucrările incluse în proiectele independente, iar Outset Contemporary Art Fund Israel va acorda un premiu unui artist participant la târg. Proiectul Secret Postcard, organizat de Fresh Paint în colaborare cu Market Marmelada, va colecta fonduri pentru centrul educational al Muzeului de Artă din Tel Aviv.

Transportul exponatelor este asigurat de compania Tarom http://www.tarom.ro/.

Teaser: www.youtube.com/watch?v=QQIwmZmQHgc

Evenimentul este sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe din Israel, Primăria Tel Aviv – Yafo, UNESCO, Ambasada Regatului Suediei în Israel, Institutul Cultural Român, British Council, Institutul Polonez, Muzeul de Artă din Tel Aviv, Muzeul Designului de la Holon, Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, Sotheby’s, Christie’s, Fondul Outset pentru Artă Contemporană  și multe alte instituții și firme.

Participarea Galeriei Zorzini la Fresh Paint 8 a fost selectată în urma unei călătorii de documentare la București, cu sprijin ICR, a curatoarei târgului, Yifat Gurion Ofer și a producătoarei Michal Leibovith Weissman. Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor și instituțiilor care ne-au sprijinit în acest demers.

Număr de vizualizări :1322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro