Festivalul ”LIKE CNDB”, ediția a III-a

mart. 3rd, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 17 martie – 17 aprilie 2016, în mare parte, dar nu exclusiv, la Sala „Stere Popescu”, Centrul Național al Dansului București anunță a III-a ediție a Festivalului ”LIKE CNDB”. O selecție de evenimente eclectice se reunește sub umbrela LIKE CNDB .

Festivalul prezintă forme hibride de spectacol și manifestări conexe – „forme orfane” cum le numeşte criticul de teatru George Banu, rezultate din întâlnirea cu celelalte arte. În fapt, LIKE CNDB își dă întâlnire cu alte festivaluri cu care împarte un public alternativ, deschis experimentării în spațiul urban și artistic, un public avid de spectacole de dans contemporan, performance, teatru și film alternativ sau experimental, concerte, proiecții, conferințe și discuții.

Despre formele hibride, George Banu spunea: „forme orfane, în sensul că nu ştim de unde vin, adică nu ştim dacă părinţii lor sînt teatrul sau cinematograful. E vorba de o artă hibridă […]dar care e simptomatică, reprezentativă pentru mentalitatea tinerelor generaţii de astăzi, ce trec foarte uşor dintr-un loc în altul.” CNDB își asumă Festivalul LIKE CNDB din 2016 în acest spirit progresist, chiar supus riscului neînțelegerii, pentru a promova cu precădere gândirea și experimentul. În acest sens în program se vor adăuga și evenimente neanunțate, surpriză, care vor completa programul festivalului.

BIEFF – Bucharest International Film Festival își unește forțele cu Centrul Național al Dansului pentru a deschide împreună cea de a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB.

Deasemenea, HomeFest, un festival care se desfășoară în case și apartamente, va prezenta, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului, primul spectacol-perfomance din festivalul LIKE CNDB.

Iar Festivalul Internațional de Film NEXT va include un moment perfomativ pregătit de Centrul Național al Dansului.

În fine, Festivalul Intenațional de film documentar și drepturile omului One World Romania, se va deschide cu un moment pregătit de Centrul Național al Dansului, care v-a și „adopta un documetar”.

Detaliile legate de programul LIKE CNDB ediția a treia sunt disponibile pe cndb.ro, urmând a fi actualizate în timp real.

Paginile oficiale ale festivalurilor partenere sunt:

BIEFF www.bieff.ro/ro/2016
HomeFest 3.0 homefest2016.wordpress.com/
Festivalul Internațional de Film Next www.nextfilmfestival.ro/
One World Romania oneworld.ro/2016/l/ro/

Ediția LIKE CNDB 2015

vimeo.com/157569129

Sala Stere Popescu, CNDB – B-dul Marasesti 80-82.

Bilete se vor putea achiziționa online, pe kompostor.ro

Detalii pe www.cndb.ro

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Metropotam, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro