Dezbaterea ”Abordări strategice pentru revitalizarea patrimoniului construit”

mart. 23rd, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 24 martie 2016, orele 17.00-19.00, Muzeul Național Cotroceni ( Bd. Geniului nr.1), în colaborare cu Asociaţia ARCHÉ și Grupul Pont, vă invită la dezbaterea ”Abordări strategice pentru revitalizarea patrimoniului construit- Valorificarea potențialului economic și social al castelelor și conacelor”.

Evenimentul continuă seria acţiunilor organizate la începutul anului: expoziţia ”Monumente uitate” şi dezbaterea cu tema ”Monumentele şi proprietarii lor. Patrimoniu redescoperit. Rolul proprietarilor de case și conace în conservarea și valorificarea patrimoniului construit”.

Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune a fi un spaţiu de dialog pentru instituţiile publice, societatea civilă şi proprietarii de monumente istorice. Scopul comun al actorilor implicați în procesul de reabilitare a patrimoniului con­struit este stabilirea unei viziuni de dezvoltare pe termen lung, care să cuprindă o strategie și un cadru metodologic de planificare a valorificării potențialului acestei importante resurse culturale.

În cadrul evenimentului va fi prezentat proiectul derulat de Grupul Pont, Castel în Transilvania: strategie și modele de dezvoltare, finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului în cadrul Programului „Conservarea și revitalizarea patrimo­niului cultural și natural”.

Accesul se face numai pe baza unui act de identitate în original.

Număr de vizualizări :1254


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro