De la Berlin la Bucureşti, pentru prima oară în ”Stagiunea de marţi seara”, violonistul Aron Cavassi

mart. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 15 martie 2016, ora 19:00, în Sala Mică a Ateneului Român,  îi puteți asculta pe violonistul Aron Cavassi și pianista Cătălina Bordeanu.

În toamna anului 2014 Aron Cavassi este admis la Universitatea de Arte din Berlin, în clasa de vioară prof. Marianne Boettcher; ia parte la cursurile de măiestrie oferite de Marianne Boettcher (la Rheinsberg) şi de Pierre Amoyal (la Passau), iar în 2015 lucrează cu Boris Kușnir, Christian Altenburger și Serghei Kravchenko (la Viena), apoi cu Remus Azoiţei (la Sinaia, Academia de Vară).

Tânărul violonist a răspuns invitaţiei Stagiunii de marţi seară şi, împreună cu pianista Cătălina Bordeanu, studentă în anul II la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof.univ.dr. Dana Borșan, va susţine un recital în Sala mică a Ateneului Român .

Stagiunea de marţi seara

Marți, 15 Martie 2016, ora 19:00, Sala Mică

AARON CAVASSI – vioară
CĂTĂLINA BORDEANU – pian

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata nr. 4, în mi minor, pentru vioară şi pian, KV 304

Johann Sebastian Bach – Ciaccona din partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo, BWV 1004

César Franck – Sonata în la major pentru pian şi vioară

Eugene Ysaye – Sonata nr. 1, în sol minor, pentru vioară solo, op. 27

Henryk Wieniawski – Variaţiuni pe o temă originală, op. 15

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Aron Cavassi a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. Odată cu înscrierea la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Nr.3 din Bucureşti, clasa prof. Paul Theodorescu se reorientează spre vioară, iar din clasa a VI-a este elevul doamnei profesoare Carmen Runceanu la Colegiul Național de Muzică « George Enescu » din București. În paralel a luat lecţii sau a participat la cursuri oferite de Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câșleanu, Dmitri Tombasov (Berlin); de asemenea a fost bursier la Academia Menuhin (Elveţia) unde a lucrat cu Liviu Prunaru și Maxim Vengerov (2011).

Palmaresul tânărului violonistului numără aproape 50 de premii, cele mai multe fiind premii I. şi ‘Mari premii’, dintre acestea evidențiindu-se în ultimii cinci ani: Marele Premiu la « Concursul internațional de interpretare muzicală Sigismund Toduţă » – Deva (2010), Marele Premiu al « Concursului naţional de interpretare şi creaţie muzicală Paul Constantinescu» – Ploieşti (2010), Premiul I. la Olimpiada naţională în trei ani consecutivi: 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (București) și 2013 (Alba Iulia), precum şi Premiul I. la Concursul de interpretare „Victor Giuleanu” – Bucureşti (2013). Repertoriul său este cuprinzător: de la cunoscute lucrări de Bach, Vivaldi, Haendel, Mozart, Paganini, Sarasate, Wieniawsky, Kreisler până la sonate de Franck, Enescu, Ravel, Ysaÿe, un loc important ocupându-l opusurile concertante de Mozart, Vieuxtemps, Lalo, Waxman, Bruch, Mendelssohn, Paganini, Sibelius, Brahms. Aron Cavassi a cântat ca solist împreună cu orchestrele Filarmonicilor din Rm.Vâlcea, Târgovişte şi Bacău, de asemenea cu Orchestra Medicilor „Ermil Nichifor” şi cu „Orchestra Simfonică Bucureşti”.

Cătălina Bordeanu a început studiul pianului la vârsta de 6 ani și a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București la clasa prof. Doina Bazavan. În prezent este studentă în anul II la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa prof.univ.dr. Dana Borșan. Încă din anii de liceu este pasionată de repertoriul dedicat pianului la 4 mâini: în 2010 obține Premiul I și Marele Premiu al categoriei, precum și Premiul I însoțit de un premiu special pentru interpretare la 4 mâini la Festivalul „Prietenii Muzicii / Pro-Piano România” – București, precum și la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Iulia Hașdeu”- Câmpina. Au urmat alte premii la Festivalul Internațional „Paul Polidor” (București – 2010, Buzău – 2011), la Concursul internațional „Pro-Piano România” – ediția 2012, dar și la concursurile internaționale „Giovanni Talente” (Italia, 2010) și „Alexandre Scriabin” (Paris, 2012). Cătălina Bordeanu a participat la cursuri de perfecționare susținute de Mariusz Adamczak (Polonia) și Gerlinde Otto (Germania) – pian, și de Gabriel Alexandru Teclu – muzică de cameră (Belgia). Pianista a susținut recitaluri solo și împreună cu colegi de generație în cunoscute săli de concert din capitală – precum Palatul Cantacuzino, Cercul Militar Național, Institutul Italian de Cultură, Institutul Maghiar de Cultură, Ambasada Italiei și Ambasada Austriei la București, dar și recitaluri de pian în Lanvollon și Trégeux (Franța).
www.fge.org.ro

Număr de vizualizări :1085


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro