Conferință de presă: Cine sunt oaspeţii de onoare ai Bookfest 2016 din partea ţării invitate, ISRAEL

mart. 10th, 2016 | By | Category: Postcard

Marţi, 15 martie 2016, începând cu ora 12.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Ambasada Israelului în România şi Asociaţia Editorilor din România vă invită la CONFERINȚA DE PRESĂ care își propune să informeze media autohtone cu privire la programul şi oaspeţii ţării invitate de onoare a ediţiei din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest: Israel.

La eveniment vor lua parte atât oficialităţi din partea instituţiei organizatoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest – Asociaţia Editorilor din Romania, cât şi din partea ţării invitate.

„Literatura israeliană, o forță de necontestat în peisajul editorial contemporan.”  (Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România)

„Suntem extrem de fericiți că Statul Israel este invitatul de onoare al ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Considerat drept unul dintre cele mai  importante evenimente culturale din România, acesta constituie un prilej excelent pentru publicul român de a cunoaşte mai îndeaproape autori israelieni de renume mondial, cât și de a se familiariza cu nume noi, autori de primă mărime, netraduşi încă în limba română. Iubitorii de carte vor putea explora universurile felurite imaginate de scriitorii israelieni și vor avea șansa de a se întâlni și a interacționa cu unii dintre aceștia. Vă așteptăm așadar la standul nostru inedit, al cărui concept ne îndeamnă să nu ne oprim niciodată din visare.” (Excelenţa Sa Doamna Tamar Samash, Ambasadoarea Statului Israel în România)

Participarea Israelului se va desfăşura sub motto-ul „Never Stop Dreaming” şi va prilejui publicului român întâlnirea cu nume de primă mărime ale literaturii israeliene contemporane. Standul Israelului, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Israel şi al Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, va fi amplasat în Pavilionul C4. La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba ebraică, precum și ediții în limba română ale unor cărți israeliene cunoscute.

„Este o ocazie remarcabilă pentru publicul Bookfest, dar și pentru editorii români să sărbătorească în acest an literatura israeliană, o forță de necontestat în peisajul editorial contemporan. O mai bună cunoaștere a resorturilor interne ale acestei literaturi ne va putea ajuta și pe noi să devenim mai eficienți în promovarea propriilor noastre valori literare”, a declarat Grigore Arsene, Președintele Asociației Editorilor din România, instituţia care organizează Salonul Internațional de Carte Bookfest.

În încheierea conferinţei de pe data de 15 martie, de la Humanitas de la Cişmigiu, participanţii vor lua parte la un bufet israelian, cu gustări, vin şi muzică.

Cea de a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo între 1 şi 5 iunie 2016, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Mai multe detalii despre Salonul de Carte Bookfest, ediția 2016: www.bookfest.ro .

Mai multe detalii despre proiectul „Israel – Never Stop Dreaming”:

pe siteul Ambasadei Israelului în România şi

pe pagina de Facebook, www.facebook.com/IsraelinRomania/?fref=ts

Număr de vizualizări :888


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro