Claudiu Komartin și Sorin Despot citesc la „Galeria Întâlnirilor”

mart. 6th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 9 martie 2016, ora 18.30, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc o nouă ediţie a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Invitați: poeții Claudiu Komartin și Sorin Despot. Aceasta este cea de a 15-a  ediție a Galeriei Întâlnirilor, sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Sorin Despot (30 ani) este autorul volumului „apasă”, Cartea Românească 2010, pentru care a primit, în același an, premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut în literatură. De asemenea, este coordonator al taberei tinerilor scriitori de la Săvîrșin. Anul acesta plănuiește să publice un nou volum de poezie.

Claudiu Komartin (n. 1983, București) a terminat liceul și s-a pus pe citit, pe scris și tradus. A publicat volumele de poezie „Păpușarul și alte insomnii” (Vinea, 2003, 2007), „Circul domestic” (Cartea Românească, 2005), „Un anotimp în Berceni” (Cartier, 2009, 2010) și „cobalt” (Casa de Editură Max Blecher, 2013). În 2012, editura vieneză Korrespondenzen i-a publicat antologia bilingvă „Und wir werden die Maschinen für uns weinen lassen”, tradusă în limba germană de Georg Aescht, iar în 2015 i-au apărut volumele „Vrpce potaman za balu mesa” (Treći Trg, Belgrad, traducere în sârbește de Ljubinka Stankov Perinac) și „Bir Garip Roman” (Yitik Ülke Yayınları, Istanbul, traducere în limba turcă de Gökçenur Ç.). Din 2010, este redactor-șef al revistei „Poesis internațional” și al Casei de Editură Max Blecher.

Număr de vizualizări :1224


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro