Atelier demonstrativ „Teatrul în educație”, la UNATC

mart. 29th, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbătă și duminică, 9-10 aprilie 2016, programul masteral de Pedagogie Teatrală de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București  organizează primul atelier demonstrativ „Teatrul în educație”, la Sala Atelier din incinta UNATC. Evenimentul promovează una dintre activitățile distincte ale masteratului: pregătirea de formatori în domeniul artei teatrului, cu specială privire asupra artei actorului. Pedagogul de artă teatrală este necesar în condițiile în care Arta Actorului, transpusă în educația și viața fiecărui individ, poate dezvolta aptitudini elementare pentru evoluția personalității umane, încă de la vârste fragede.

„Arta Actorului presupune activarea și potențarea unor aptitudini specifice, cum ar fi: observarea, atenția, coordonarea și altele. Proces util oricui, dar mai ales copiilor: învață să fie mai atenți la ceea ce îi înconjoară, se orientează mai bine, devin mai relaxați în interacțiunea cu ceilalți, pe scurt, mai pregătiți pentru viață. Este nevoie de oameni formați în această direcție, care să știe să lucreze cu tinerii, și să conducă acest proces. Inițiativa organizării acestui atelier este binevenită în contextul social actual, ceea ce poate constitui premisa transformării ei în tradiție”, Conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

Sâmbătă și duminică, între orele 10-12.30, se vor desfășura ateliere de aproximativ 30 de minute, structurate pe diferite grupe de vârstă, de la preșcolari la adolescenți. Coordonatorii fiecărei sesiuni sunt masteranzii de la Pedagogie Teatrală, conduși de lector univ. dr. Bogdana Darie-Crețu. Ei vor prezenta exerciții concepute sub formă de joc, care urmăresc dezvoltarea unor aptitudini specifice folosite în arta actorului, necesare în dezvoltarea copilului. De la ora 12.30, grupe de tineri vor prezenta momente artistice lucrate sub îndrumarea studenților. În fiecare zi, activitățile se încheie la ora 14, cu un moment surpriză, coordonat de masteranzi.

Cadrele didactice și personalul care activează în domeniul preuniversitar, interesate de colaborare pentru introducerea mijloacelor teatrale în mediul educațional, sunt așteptate la atelierul demonstrativ „Teatrul în educație” organizat de Masterul de Pedagogie Teatrală de la UNATC, în zilele de 9 și 10 aprilie 2016, între orele 10-14, la Sala Atelier din incinta UNATC.

***

Masteratul de Pedagogie Teatrală formează specialiști în domeniul artelor spectacolului, capabili să transfere în procesul educațional practici și proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este artistul-pedagog, un artist pregătit să susțină ateliere de formare și să realizeze spectacole pedagogice cu rol formativ, destinate în special tinerilor (pre-adolescenți și adolescenți). Puteți accesa linkul programului de Master: http://unatc.ro/teatru/arta-teatru.php#

Adresa U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucureşti.

Pentru mai multe informații:

Bogdana Darie-Crețu

0723.011.276

bogdana.darie@yahoo.com

Andreea Jicman

0723.296.054

andreea.jicman@gmail.com

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro