AFCN a lansat o nouă sesiune de finanțare de proiecte culturale

mart. 1st, 2016 | By | Category: Postcard

Primăvara lui 2016 debutează cu un nou apel de proiecte lansat de Administrația Fondului Cultural Național. După o prima sesiune de finanțare pentru 2016, în valoare de 5,1 milioane lei destinate proiectelor culturale, pe 2 martie demarează o nouă sesiune cu un buget de 4,6 milioane lei care acoperă nouă arii de finanțare.

În urma consultărilor avute cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, noul Consiliu AFCN a decis lansarea unei noi arii: REZIDENȚE DE CREAȚIE, menite să stimuleze dezvoltarea de programe de rezidență în România destinate artiștilor români. O altă noutate o reprezintă relansarea ariei EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, precum și extragerea ariei ARHITECTURĂ ȘI DESIGN din cadrul ARTELOR VIZUALE.

A fost de asemenea modificată suma maximă ce poate fi acordată/solicitată, care va fi diferită în funcție de arie, mergând până la 75.000 lei.

Pentru această sesiune, Consiliul AFCN a definit cinci priorități strategice: susținerea debutului artistic; susținerea producției artistice; susținerea mobilităţii culturale pe teritoriul României; dezvoltarea de abordări interdisciplinare; identificarea / dezvoltarea de publicuri noi.

Tot o noutate o constituie lansarea unei aplicații online destinate depunerii candidaturii evaluatorilor. Aceștia își pot completa un profil personal, care va putea fi actualizat oricând. Odată completat acest profil evaluatorul nu va avea decât de bifat opțiunea de candidatură la sesiunea în curs, ori de câte ori va dori să candideze.

Perioada de înscriere a proiectelor începe miercuri, 02 martie iar termenul limită de înscriere este 31 martie 2016, ora 17:00.

Lansarea sesiunii de finanțare cuprinde:

– ariile de finanțare;

– prioritățile de finanțare pentru proiectele culturale în sesiunea II /2016;

– plafoanele de finanțare în funcție de arie;

– calendarul sesiunii de finanțare pentru proiecte culturale II / 2016.

Toate aceste informații pot fi consultate de miercuri, 2 martie 2016, pe pagina de Internet www.afcn.ro la www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.

Număr de vizualizări :1383


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro