A treia săptămână de LIKE CNDB- ediția a III-a, ”De neîncadrat”

mart. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 17 martie – 17 aprilie 2016, la sala Stere Popescu, Centrul Național al Dansului București prezintă a III-a ediție a Festivalului LIKE CNDB, o selecție de evenimente conexe reunite sub umbrela LIKE CNDB. Festivalul oferă forme hibride de spectacol și manifestări conexe – „forme orfane”, rezultate din întâlnirea cu celelalte arte. LIKE CNDB își dă întâlnire anul acesta cu festivaluri alături de care împarte un public alternativ, deschis experimentării în spațiul urban și artistic, un public avid de spectacole de dans contemporan, performance, teatru, film experimental, concerte, proiecții și conferințe. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul săptămânii.

Săptămâna 3

Joi, 31 martie/ 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu

Coregrafie de grup/ Mihaela Dancs

„Dansatorii, angajați în practici fizice intense, negociază de la forme și ritm la spațiu și timp, propunând experiențe vizual-muzicale, kinestezice, energetice și afective. În control și în afara lui, balansând între a ști și a nu ști, în ascultare sau izolare, corpurile în mișcare spun tot și nimic”. (Mihaela Dancs)

Spectacol realizat și dansat împreună cu: Andreea David, Andreea Novac, Cristian Nanculescu, Cristina Lilienfeld, Dionisie Lupu, Nicoleta Enache, Paul Dunca, Răzvan Rotaru, Smaranda Găbudeanu.

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm sau Tokyo.

Sâmbătă, 2 aprilie/ 19h30, CNDB, Sala Stere Popescu

Parental CTRL/ Ferenc Sinkó

Parental CTRL este un performance-concert despre generația Y și părinți, despre dependența de tehnologie și evadarea din realitate, despre legături și rupturi inevitabile dintre generații.

Ferenc Sinkó este un regizor și coregraf interesat de abordarea multidisciplinară a artelor spectacolului. Spectacolele „sunSET” (2007), „Message” (2009), „post.sync” (2010), „Divas” (2011) și recentul „Parallel” au fost prezentate în cadrul multor manifestări internaţionale: Festivalul Temps D’Image (2010, 2011, 2013) și Platforma Independentă de Artele Spectacolului din România (2011, 2013), Platforma Dansului în Balcani (2011), Festivalul de la Kisvárda, Ungaria (2013), Festivalul de Vară de la Osijek și ReStart București.

Biletele se pot achiziționa online pe kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu, cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.

Prețul biletelor este 25 lei/spectacol, 150 lei pentru întregul festival sau 65 lei pentru un pachet de patru spectacole.

Preț redus pentru studenți, elevi, pensionari: 15 lei/spectacol, 80 lei pentru întregul festival sau 40 lei pentru un pachet de patru spectacole.

Intrarea la restrospectiva CNDB și artist talks este gratuită.

Sala Stere Popescu – B-dul Mărășești 80 – 82, Sector 4, București

Parteneri: Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Ground Flour, Colectiv A, FROG, Corcova, La Baricade, Bucharest City App, HomeFest, BIEFF – Bucharest International Film Festival, One World Romania, Festivalul Internaţional de Film NexT, ODD

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Metropotam, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front

Număr de vizualizări :1151


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro