25 de trupe și muzicieni din 26 de țări, la Bucharest International Jazz Competition

mart. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 14 – 21 mai 2016, sub sloganul “100% jazz and more”, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor și jam sessions animate de artiști de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câștigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum sună jazz-ul american, alături de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internaționale prestigioase în portofoliu, participanții vor transforma Bucureștiul în scena jazz-ului mondial.

La 10 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artiști și specialiști. Prezentând stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul și-a construit o identitate puternică și în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

În 2016 se anunță o ediție aniversară de anvergură, în Semifinala intrând 25 trupe de jazz intr-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio si duo.

Artiști din 26 de țăriSUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendințe oferind un regal de jazz.  Selecția trupelor, realizata de specialiști, a avut la bază atât valoarea artistică, cât și satisfacerea cerințelor publicului.

Oricine iubește jazz-ul sau vrea să-l descopere este invitat de jmEvents la Bucharest International Jazz Competition. Pe lânga spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziție, își poate alege și o trupă preferată pe care să o susțină până în Finală.

Mai multe informații despre artiști se găsesc pe www.jazzcompetition.ro.

Sub sloganul It’s all about live quality music! EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 12 – 21 mai, peste 300 de artiști din 45 de țări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Gala Concert – București & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner și Gala EUROPAfest.

www.jmEvents.ro

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Număr de vizualizări :844


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro