spot_img

„INCREIBLE.AMO”, la Avignon

În perioada 10 – 20 martie 2016 s-a desfășurat în Franța, la Avignon, cea de-a XV-a ediție a festivalului andaluz dedicat muzicii și culturii flamenco, FESTIVAL ANDALOU AVIGNON 2016.

Acesta este un festival pluridisciplinar, unic ca și concept în Franța, fiind organizat de către Association Andalouse ALHAMBRA în colaborare cu mai mulți parteneri regionali. Este un proiect cultural inițiat de către artistul internațional Luis de la Carrasca și include expoziții de sculptură, pictură, dezbateri, conferințe publice, spectacole de muzică, dans flamenco, spectacole de muzică arabo-andaluză, proiecție de filme, stagii de dans, cursuri de muzică flamenco pentru voce, stagiu de chitară flamenco, stagiu de dans oriental etc.

Invitat special în cadrul primei părți a NOCHE DE ARTE FLAMENCO din data de 19 martie 2016 a fost albaiulianul Silvan Stâncel. În prezența unui public numeros de peste 600 de persoane acesta și-a lansat cartea în limba spaniolă intitulată INCREIBLE.AMO, apărută la editura LIBRIS Editorial, apoi a susținut un recital de muzică originală pe chitara unicat, marca HORA, produsă special pentru artistul român. Totodată asociația franco-spaniolă Association Andalouse ALHAMBRA a produs un spectacol având la bază texte din cartea lui Silvan Stâncel. Protagoniștii au fost Luis de la Carrasca (voce), José Luis Dominguez (chitară), Kadú Gomez (cajon) și Silvan Stâncel (chitară, voce). Partea a doua a serii a fost urmată de un spectacol flamenco complex, susținut de Luis de la Carrasca și invitații săi: José Luis Dominguez la chitară, Kadú Gomez la cajon și percuții, Ana Pérez – Kuky Santiago – Cristina Hall – Carlos Carbonell dansatori flamenco. Seara a fost una explozivă, publicul aplaudând intens prestațiile artistice.

„Doresc înainte de toate să-i mulțumesc lui Luis de la Carrasca și Beatrice Valéro pentru invitația de a le fi alături și să îi felicit pentru reușita festivalului. M-am simțit minunat, ca într-o familie alături de artiștii companiei cu care am colaborat excelent. Am prezentat publicului texte în limba franceză și spaniolă și totodată am susținut un recital cu piesele mele în limba română. Publicul a fost unul foarte atent, receptiv, cald și plăcut impresionat de cântecele în limba română. Am discutat cu compania franco-spaniolă posibilitatea organizării unui festival flamenco în România și totodată posibilitatea realizării unui spectacol flamenco extins sub titulatura INCREIBLE.AMO bazat exclusiv pe textele în limba spaniolă din cartea mea. Mulțumiri speciale adresez editurii LIBRIS Editorial, Virgil Oniță, Dana Anghelescu și traducătoarei Carmen Stimeriu care m-au susținut în acest demers internațional. Totodată aștept cu interes finalizarea traducerii cărții în limba germană și engleză pentru a  pune astfel gândurile mele într-un circuit internațional cât mai extins. Mulțumesc în acest sens traducătorilor Diana Manafu, Paul Pandea, Julia Berendt, Edith Negulici. Sper totodată să pot onora invitațiile de a lansa INCREDIBIL.IUBESC în Mexic la Guadalajara și în Venezuela la Caracas.”- Silvan Stâncel

Mai multe fototografii de la Avignon:

www.facebook.com/stancel.silvan/media_set?set=a.1061130800614025.1073741834.100001513458786&type=1&l=ef062f02b4&pnref=story

Mai multe informații despre programul festivalului:

www.alhambra-asso.com/festival%20andalou/programme.html

Cartea INCREDIBIL.IUBESC este disponibilă și on-line:

www.libris.ro/incredibil-iubesc-silvan-stancel-LIB978-606-93827-4-5–p875240.html

Detalii despre chitara unicat marca HORA, model SILVAN STÂNCEL:

www.facebook.com/horasilvanstancel/?fref=ts

Silvan Stâncel:

www.silvanstancel.ro

www.facebook.com/stancel.silvan

PICĂTURA DE CULTURĂ www.youtube.com/watch?v=X1FL4P1WM6A

AUREL PANTEA despre INCREDIBIL.IUBESC : www.youtube.com/watch?v=EpiPtxLT1g4

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508