„Diavolul şi Robert Johnson”, un spectacol ca o poveste la Clubul de jazz și blues ICR

mart. 18th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 martie 2016, de la ora 19.00, ciclul seratelor „Clubului de jazz şi blues ICR”, găzduite de Institutul Cultural Român din Bucureşti, continuă cu povestea-spectacol despre originile bluesului ”Diavolul şi Robert Johnson”, pigmentată cu muzica lui Robert Johnson și poemele lui Langston Hughes și Walt Whitman. Este o premieră veritabilă întâlnirea pe aceeași scenă a doi foarte cunoscuți și apreciați artiști: muzicianul de rock-blues Mike Godoroja și actorul Eugen Cristea de la Teatrul Național din București.

Clubul de jazz și blues ICR va găzdui un spectacol în care cei doi protagoniști vor evolua pentru prima oară împreună într-un concept unic de show, integrând muzica lui Robert Johnson (figura legendară a bluesului din delta Mississippi-ului) și poemele lui Langston Hughes (exponent de referință al liricii americane asociate bluesului) și Walt Whitman (poet, eseist, jurnalist și umanist american, considerat de mulți drept „cel mai mare poet american”).

Vor mai participa cunoscutul „muzicuțist” de blues Marcian Petrescu, artistul grafic Codrin Cardu (cunoscut pentru colaborările sale la emisiunile de la TVR ale lui Florian Lungu și Mike Godoroja) și Corul de copii al Liceului „ICHB”, care va interpreta gospel-blues.

Intrarea la aceste serate muzicale, care vor avea loc la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38, este liberă.

Număr de vizualizări :668


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro