”Oraşul vorbeşte” cu Andrew Solomon, la Radio România Cultural

mart. 24th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 martie 2016, de la ora 10:30, la Radio România Cultural, scriitorul Andrew Solomon este invitatul special al Ioanei Bâldea Constantinescu în emisiunea ”Orașul vorbește”. Un interviu eveniment difuzat în exclusivitate de Radio România Cultural.

” (…) atunci când iubești pe cineva, automat te temi să nu i se întâmple ceva rău. Parte din nevoia de a-ți proteja copilul, care este, în opinia mea, atitudinea sănătoasă a oricărui părinte bun, e acceptarea acestei frici continue. Teama e țesută în textura iubirii. Nu există zile cu mai multă iubire și zile cu mai multă teamă. Eu cred că iubirea adevărată include foarte multă teamă.” (Andrew Solomon, în interviul acordat Ioanei Bâldea Constantinescu).

După bestesellerul Demonul amiezii, carte care a fost inclusă în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului, Andrew Solomon revine cu o carte dedicată familiei şi problemelor sale – Departe de trunchi. Douăsprezece feluri de dragoste. Părinți, copii și căutarea identității.

Andrew Solomon este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Apare în mod regulat – cu o largă şi diversificată sferă de subiecte despre depresie, artiştii sovietici, renaşterea culturală afgană, politica libiană şi altele – în New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure şi în alte publicaţii. Trăieşte la New York şi Londra.

Volumul Departe de trunchi. Douăsprezece feluri de dragoste. Părinți, copii și căutarea identității a apărut de curând la editura Humanitas şi este deja în librării.

Emisiunea Orașul Vorbște, singura emisiune de cultura urbană din FM-ul românesc , realizată și prezentată de Ioana Bâldea Constantinescu, este difuzată la Radio România Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:05 la ora 12:00.

Număr de vizualizări :1201


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro