”Cum se întoarce Bucureştiul acasă – despre restaurarea clădirilor istorice”, la Palatul Suțu

mart. 22nd, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 martie 2016, de la ora 19:00, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la o conferinţă despre restaurarea clădirilor istorice, susţinută Dan Constantin Lăcătuş la Palatul Suţu.

Joia aceasta se va vorbi despre principiile restaurării monumentelor istorice din Bucureşti, se va parcurge istoria restaurării recente a unor monumente precum Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Hotelul Continental, Arcul de Triumf, în contextul în care Bucureştiul este o zonă cu risc seismic ridicat. Abordarea va fi şi din punct de vedere cronologic: dezastrele, intervenţia umană şi interesele imobiliare.

Conferenţiarul de joia aceasta este Dan Constantin Lăcătuş – Specialist atestat de Ministerul Culturii şi Cultelor în domeniile: restaurare arhitectură, inginerie-consolidare, restaurare structuri istorice, urmărirea comportării în timp a monumentelor istorice, cu un bogat portofoliu de lucrări.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

31 martie 2016 – „Vindecări miracuoase – Mişu Popp”, cu Simona Predescu

7 aprilie 2016 – „Fotograful Nicolae Ionescu”, cu Emanuel Bădescu

14 aprilie 2016 – „Arhitecţi şi arhitectură în periodice de acum un veac”, cu Sidonia Teodorescu

Număr de vizualizări :744


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro