Will Gompertz își îndeamnă cititorii: ”Gândeşte ca un artist”

feb. 12th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura Polirom și în librării a apărut un nou volum semnat de Will Gompertz, arts editor BBC,Gândeşte ca un artist. Învaţă cu van Gogh, Picasso sau Andy Warhol cum să fii creativ în orice domeniu”, în traducerea Luciei Popovici. Will Gompertz este autorul bestsellerului ”O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie să ştii despre ultimii 150 de ani” (Polirom, 2014). „Creativitatea e un subiect fierbinte. Este un subiect care trezeşte interesul politicienilor, profesorilor şi înţelepţilor din lumea întreagă. Aceştia spun că e extrem de importantă. Că va fi esenţială pentru viitoarea noastră prosperitate. Toate bune şi frumoase. Dar ce este, mai exact, creativitatea şi cum funcţionează? Şi de ce unor oameni pare să le fie uşor să vină cu idei geniale, noi, iar altora nu? Este pur şi simplu vorba despre anumite «tipuri creative» care sunt programate diferit sau are mai curând de-a face cu comportamentul şi atitudinea?” (Will Gompertz)

„O călătorie plină de anecdote amuzante prin istoria artei şi mintea creatoare.” (The Guardian)

Din cuprins:

Artiştii sunt întreprinzători (Andy Warhol, Vincent van Gogh, Theaster Gates) • Artiştii nu dau greş (Bridget Riley, Roy Lichtenstein, David Ogilvy) • Artiştii sunt serios de curioşi (Marina Abramović, Gilbert & George, Caravaggio) • Artiştii fură (Picasso) • Artiştii sunt sceptici (J.J. Abrams, Piero della Francesca) • Artiştii au un punct de vedere (Peter Doig, Rembrandt, Kerry James Marshall) • Artiştii sunt curajoşi (Michelangelo, Ai Weiwei) • Artiştii fac pauză de gândire (David Hockney, Marcel Duchamp)

Will Gompertz este arts editor la BBC şi a fost director la Tate Gallery timp de şapte ani. Este interesat în mod special de arta modernă şi a scris despre artă pentru The Times, The Guardian şi BBC. În 2009 a scris un one-man comedy show despre arta modernă care s-a jucat cu casa închisă la Festivalul de la Edinburgh. A fost votat unul dintre cei 50 de gânditori creativi de top de către revista Creativity din New York. La Editura Polirom a mai publicat bestsellerul ”O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie să ştii despre ultimii 150 de ani” (2014).

Număr de vizualizări :1477


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro