Trupa târgujiană ”FRANC”, câștigătoarea unui festival de teatru francofon pentru liceeni, la Sorrento

feb. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

Trupa de teatru în limba franceză ”FRANC”, a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din TârguJiu, a participat, în perioada 14-20 februarie 2016, la festivalul ”Journées de Théâtre Scolaire Francophone” din Piano di Sorrento, Italia, cu piesa ”Auto-psy” scrisă de scriitorul contemporan Gérard Gruhn. Elevele târgujience au fost considerate cele mai talentate si premiate cu o cupă si o diplomă ”pentru regie, coerentă lingvistică si entuziasm”. ”FRANC” este o trupă initiată si coordonată de doamna profesoara Melania Mihai. Profesorul de artă dramatică si actorul Cosmin Brehută Ciobăniuc a contribuit, de asemenea, la punerea în scenă a piesei. În cadrul festivalului de la Sorrento au mai susținut spectacole și trupe din Arad, București, Constanța, Italia, Spania și Ungaria, în total optsprezece.

Membrele trupei ”FRANC”, care au jucat în festivalul de la Sorrento, sunt Andreea Andrada Stănoiu, Flavia Ștefania Pătrăscoiu, Oana Brânzan și Felicia Elena Tudorache, eleve în clasele a X-a și a XI-a, specializarea artă dramatică.  Piesa jucată  are ca subiect drama unei tinere fără copilărie și fără adolescență care devine cinică și criminală datorită  educației primite de la familia în care a trăit.

”În cadrul festivalului toti participantii au avut ocazia să socializeze în limba franceză și să-și îmbogățească pregătirea actoricească prin ateliere susținute de actori din Franța, Italia și România. Totodată acestia au putut vizita locuri de neuitat, cum ar fi orasele Pompei, Positano si insula Capri,afland astfel lucruri interesante despre istoria si geografia Italiei”, a declarat directorul liceului târgujian, profesor doctor Ana Daria Ionescu Haidau.

Număr de vizualizări :863


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro