Scrisoare deschisă adresată de Mădălina Mirea, directorul interimar al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, domnului Primar general

feb. 9th, 2016 | By | Category: Postcard

Doamna Mădălina Mirea, directorul interimar al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, a trimis o scrisoare deschisă Primarului general Ioan-Răzvan Sava.

”Rămâne cum am stabilit,

MOGOȘOAIA MERGE MAI DEPARTE

Scrisoare deschisă către domnul Primar Ioan-Răzvan Sava

Stimate domnule Primar, mă numesc Mădălina Mirea sunt istoric de artă. Am fost numită manager interimar la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia pe data de 16 septembrie 2015, după ce fosta conducere a fost reținută pentru audieri în dosarul fostului primar general Sorin Oprescu.

Joi, 4 februarie, v-am solicitat două zile de concediu, pentru luni, 8 și marți 9 februarie a.c.

Am delegat la întrunirea managerilor culturali de luni, 8 februarie, ora 11, pe colega mea, consultant pe proiecte programe, ca să vă prezinte strategia culturală aprobată de consiliul științific al CCPB. Aici a aflat cu stupoare cine este noul manager al instituției noastre: domnul jurist Adrian Chiotan, președintele PNL sector 2.

Vă aduc respectuos la cunoștință, următoarele:

Mandatul meu expiră pe 16 martie. Între timp, Direcția pentru Cultură din PMB pregătește concursul pentru postul de Director general, care se va susține în luna martie, astfel încât, un manager cu viziune și care știe ce este de făcut la Mogoșoaia, își poate pregăti dosarul de concurs.

Întrebările noastre sunt, credem noi, legitime:

– Care este urgența ce justifică înlocuirea unui om de specialitate în prima lui zi de concediu din ultimele cinci luni?

– De ce nu mi-a fost adusă la cunoștință decizia de înlocuire? Până luni, ora 16, la Mogoșoaia nu sosise nicio adresă prin care să fiu anunțată despre temeiul legal al acestei înlocuiri, nici motivele care au stat la baza unei astfel de decizii.

– Cunoașteți situația de la Mogoșoaia și faptul că de acum înainte acest loc va trebui să rămână în afara intereselor politice și financiare veroase, de orice fel?

– Ați dat curs măcar o dată invitației la unul dintre evenimentele noastre, ce se bucură de public numeros și de o bună presă de specialitate?

– Ați analizat rapoartele săptămânale pe care ni le-ați solicitat? Considerați că sunt irelevante?

– Ați luat act despre strategia culturală și economică pentru acest an a CCPB, pe care v-am transmis-o prin cele șase raportări pe care le-am înaintat Direcțiilor PMB și dvs personal, de la începutul acestui an? Dacă da, vă rog să îmi faceți recomandări, așa cum subalternii dvs., cu care colaborăm îndeaproape,  ne-au făcut.

Mesajul pe care Mogoșoaia îl transmite astăzi, este unul foarte clar:

NU AVEM NEVOIE DE UN MANAGER NUMIT POLITIC, NICI MĂCAR INTERIMAR!

Cine dorește să fie manager la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, se poate înscrie la concurs. Va trebui să facă dovada unei strategii coerente, cu viziune și misiune, cu obiective și plan de măsuri, pe perioada următorului mandat.

Cu considerație,

Mădălina Mirea

istoric de artă”

Număr de vizualizări :921


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro