Proiecție de film, ”Zile de august”, la Instituto Cervantes

feb. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marti, 1 martie 2016, ora 19.00, în Sala Auditorium, Instituto Cervantes ( Bd. Regina Elisabeta, 38) vă aşteaptă la proiecţia filmului ”Zile de august” (regia Marc Recha, Spania, 2006).

Sinopsis:

Sătul de muncă, după luni bune de lucru în care s-a documentat pentru a scrie despre o perioadă asupra căreia îi insistase un jurnalist, Marc îl sună pe fratele lui, David, şi îl întreabă dacă n-ar vrea să petreacă împreună câteva zile de vacanţă. Doar că Marc nu reuşeşte să se destindă, iar David îl duce foarte în sud, într-un loc unde, aparent, venea lume din toate colţurile ţării, pare-se, ca să pescuiască un peşte cu mustăţi ca de pisică. Fără să-şi dea seama prea bine cum, cei doi fraţi se afundă într-un peisaj complet necunoscut lor, însă în care bunicii lor trăiseră o mulţime de peripeţii, loc unde vor întâlni cu personaje în derivă alături de care vor pătrunde într-un paradis pierdut.

Premii: Festivalul de la San Sebastián – secţiunea Made in Spain, Festivalul de la Locarno- Secţiunea Oficială, Festivalul de la Toronto, secţiunea “Visiones”, Festival din Sitges – secţiunea “Nuevas Visiones – Ficción”, New York Film Festival – secţiunea Oficială, Festivalul de la Montreal  – Secţiunea Oficială.

Proiecția face parte din seria de filme intitulată Road Movies Spaniole, în derulare la Instituto Cervantes.

Filmul  va rula în v.o. spaniolă, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă în funcție de numărul de locuri disponibile.

Rezervări: cult3buc@cervantes.es

Număr de vizualizări :1078


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro