Prezentarea primului Studiu de consum cultural pentru București

feb. 19th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 23 februarie 2016, ora 11.00, la sediul ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90), va avea loc prezentarea primului Studiu de consum cultural pentru București. La întâlnire vor participa Mihaela Păun – director ARCUB, Oana Radu – consultant independent strategia culturală ARCUB, Sabina Baciu – expert independent strategia culturală ARCUB, Carmen Croitoru – director general INCFC, Anda Becuț – director direcția cercetare și formare profesională INCFC, prof.univ.dr. Vintilă Mihăilescu.

Știați că…?

2 bucureșteni din 10 nu au fost nici măcar o dată la un eveniment cultural în ultimul an, în timp ce tot 2 din 10 declară că participă la evenimente culturale mai des de trei ori pe lună. Când vine vorba de divertisment, cinematograful și teatrul sunt în preferințele bucureștenilor, 46% și, respectiv, 45% dintre ei preferând aceste forme de cultură. 6 din 10 bucureșteni spun că au citit măcar o carte în ultimele 12 luni, în schimb numai 1 din 10 a citit o revistă.

Mai multe cifre despre preferințele bucureștenilor puteți afla marți, 23 februarie, ora 11.00, la sediul ARCUB, strada Lipscani nr. 84-90, din primul Studiu de consum cultural realizat la nivelul orașului București de către echipa Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC). Studiul a fost comisionat de ARCUB- Centrul Cultural al Municipiului București, în vederea realizării Strategiei Culturale, ca parte a candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Acest studiu și-a propus să evalueze practicile de consum și profilul consumatorilor de cultură din capitală printr-un sondaj de opinie realizat în perioada iulie-august 2015, pe un eșantion de 1068 de persoane cu vârsta peste 14 ani, cu o eroare de maximă de +/- 3%. la un nivel de încredere de 95%. Studiul abordează teme de actualitate cum ar fi consumul cultural domestic și în spațiul public, cultura digitală, așteptările și motivațiile populației de consum sau non-consum, percepțiile locuitorilor cu privire la patrimoniul cultural material și imaterial din București, calitatea vieții și valorile culturale urbane.

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro