Ministerul Culturii a deschis o linie de finanțare pentru reviste și publicații culturale

feb. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Ministerul Culturii a iniţiat procedura de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale reprezentative, altele decât cele propuse de uniunile de creatori, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 24 februarie 2016. Suma alocată, în acest an, este de 1.125.000 lei, iar o revistă/ publicaţie culturală poate să primească maxim 100.000 lei.

I.Criteriile  prioritare de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunilor de creatori:

a)    Valoarea conținutului și notorietatea revistei;

b)    Anul apariţiei publicaţiei, continuitate;

c)    Ritmicitatea apariției, tirajul și gradul de acoperire geografică a distribuției;

d)    Prestigiul colegiului de redacţie şi al colaboratorilor publicaţiei;

e)    Execuţia tehnică şi grafică a revistei/publicaţiei culturale;

f)     Vizibilitatea web (pe internet) și diversitatea canalelor de promovare.

II. Redacţiile revistelor/publicaţiilor culturale interesate vor depune un dosar de participare, în format clasic (dosar cu șină),  dosar ce va trebui să cuprindă:

 • Cerere pentru acordarea finanţării cuprinzând atributele de identificare ale revistelor şi publicaţiilor culturale, semnată de către organele de conducere;
 • Un exemplar din ultimele trei numere ale revistei;
 • Tiraj;
 • CV-urile redactorilor şi ale principalilor colaboratori;
 • Proiectul editorial şi Fişa de antecalcul;
 • Copii semnate şi certificate „conform cu originalul” după următoarele documente:
  • act de înfiinţare/constitutiv şi statut, acte doveditoare ale sediului, alte acte adiţionale, după caz;
  • certificat de înregistrare fiscală;
  • certificat de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, unde este cazul;
  • hotărâre judecătorească de înfiinţare definitivă şi irevocabilă, care să ateste personalitatea juridică, unde este cazul;
  • ultimele situaţii financiare anuale depuse la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Dosarul se depune la Registratura Generală a Ministerului Culturii, bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti, cu menţiunea Pentru Direcţia Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană”.

Ofertele pot fi transmise şi prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa menţionată mai sus.

Pentru informaţii suplimentare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Culturii Normele metodologice privind finanţarea, în anul 2016, a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de Selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori, membre ale A.N.U.C.

Număr de vizualizări :1576


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro